Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Λειτουργεί κοινωνικές υπηρεσίες με «εθελοντές»

Τζάμπα εργάτες αναζητά η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτική αρχή Αθήνας για να παρέχει μια σειρά κοινωνικές υπηρεσίες, αντικαθιστώντας με «εθελοντισμό» τις θέσεις και σχέσεις εργασίας, την δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, ετοιμάζει δράσεις αλληλεγγύης και καλεί εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στον τομέα της κοινωνικής εργασίας να στελεχώσουν τις δράσεις του». Συγκέντρωσε προσφορές σε υλικά αγαθά τα οποία ανέλαβε «να διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μέσω των υπαρχόντων δικτύων που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην πόλη μας». Γι' αυτό ζητά «εθελοντές» να της δουλέψουν στην «οργάνωση, τη διαλογή και τη συσκευασία αγαθών».

Οτι ποντάρει στην τζάμπα εργασία, στο φιλότιμο κάποιου κόσμου, για να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες δεν είναι άσχετο με τις περικοπές δαπανών στις κοινωνικές υπηρεσίες όπως τις αποφάσισε π.χ. στην κατάρτιση του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2012. Σε αυτό το πλαίσιο στο πολυδιαφημισμένο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου το 2010 έδωσαν 2,640 εκατ., το 2011 προϋπολόγισαν 2,840 και για το 2012 2,400 εκατ., άρα μείωση 14,5% με επιπλέον άστεγους, άπορους, άνεργους, υποσιτισμένους να πλημμυρίζουν την πόλη. Ανάλογες περικοπές έγιναν και αλλού, με αποτέλεσμα π.χ. να ψάχνει «εθελοντές» για να βγάλει τέλη Μάη τον «Ημιμαραθώνιο Ακρόπολις» ή το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Νέων αυτές τις μέρες στο Μετς. Χαρακτηριστικά έβαζαν τους «εθελοντές» του «Ημιμαραθώνιου» να δηλώνουν στην «αίτηση συμμετοχής εθελοντή» ότι «η παρούσα Αίτηση Συμμετοχής αναφέρεται αποκλειστικά στην προσφορά των εθελοντικών υπηρεσιών μου και δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση έμμισθης εργασιακής σχέσης».

Στην ίδια ευρωενωσιακή λογική, τη στιγμή που εκατοντάδες συμβασιούχοι του δήμου απολύονται (από Βρεφοκομείο, Καθαριότητα, ΟΠΑΝΔΑ) και επιζητούν παραμονή στην εργασία τους καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια, η δημοτική αρχή αναζητά μέσω ΜΚΟ 625 ανέργους να δουλέψουν (με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ) με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ελάχιστα χρήματα, σε υπηρεσίες του δήμου και πλείστες ειδικότητες (διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νομικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής, κοινωνικοί επιστήμονες, παιδαγωγοί, διάφορες τεχνικές ειδικότητες, γυμναστές, δημοσιογράφοι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ