Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυμήθηκαν και τα... ρετιρέ

Το ξεπατίκωμα μεθόδων και πρακτικών του παλιού γνωστού ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μετά το «επιχείρημα» της «καμένης γης» που καλλιεργεί το έδαφος για αθέτηση κι αυτών των ισχνών προεκλογικών υποσχέσεών τους, ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» ανέσυρε τα ...«ρετιρέ», δηλώνοντας: «Εχει φτιαχτεί για δεκαετίες, και όχι μόνο στα χρόνια του μνημονίου, ένα σύστημα στην Ελλάδα όπου τα "ρετιρέ", τα κοινωνικά, τα οικονομικά, τα πολιτικά, επιτρέπουν και ενθαρρύνουν τη μικρο-παράβαση και τη μικρο-διαφθορά»...

Σκοπίμως ασαφής τοποθέτηση, που επιτρέπει στον καθένα να χωρέσει στα «ρετιρέ» τον οποιονδήποτε, ακόμα και εργαζόμενους που λαμβάνουν έναν σχετικά καλύτερο μισθό και δεν έχουν βουλιάξει στην εξαθλίωση. Το γεγονός, άλλωστε, ότι απέναντι στο πραγματικό «ρετιρέ», στο μεγάλο κεφάλαιο, βιομηχανικό, εφοπλιστικό κ.λπ., ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται «με το σεις και με το σας», διαμηνύοντάς του ότι η πολιτική του θα υπηρετήσει τα συμφέροντά του, μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι άλλους έχει κατά νου ο βουλευτής του όταν αναφέρεται στα «ρετιρέ».

Ο λαός οφείλει να είναι παραπάνω από προσεκτικός γιατί στις πλάτες του παίζονται πολλά παιχνίδια και ακόμα περισσότερες είναι οι ανομολόγητες στοχεύσεις των επίδοξων κυβερνώντων. Για να μη βρεθεί μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις οφείλει τώρα να βγάλει συμπεράσματα και απ' τη διγλωσσία και απ' την ασάφεια του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ