Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Επιμένουν στο δύσκολο αγώνα

Μέσα από μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική συνέλευση, οι εργαζόμενοι στο Καζίνο της Πάρνηθας επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή της Συλλογικής τους Σύμβασης Εργασίας, χωρίς καμία μείωση μισθών με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι διανύουν την 22η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ενώ χτες μετά τη γενική τους συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ», ακολούθησε συνάντηση με την εργοδοσία στην έδρα της εταιρείας.

Στη συνάντηση, η εργοδοσία επέμεινε στην πρότασή της για μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρόταση που βεβαίως απορρίφθηκε από το σωματείο. Πάντως, η εργοδοσία φαίνεται ιδιαίτερα στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Ενώ μέχρι και προχτές έλεγαν πως δε συζητούν με το σωματείο αν δεν έληγε η απεργία, χτες αναγκάστηκαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η διαπραγμάτευση διακόπηκε για να συνεχιστεί σήμερα με νέα συνάντηση στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας.

Στη χτεσινή συνέλευση, οι εργαζόμενοι απομόνωσαν τους «πιστούς» στην εργοδοσία, εργαζόμενους, που μετέφεραν αυτούσιες τις προτάσεις της στη συνέλευση, καλώντας τους να αποδεχτούν το τσάκισμα της σύμβασης, των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν σε όλους τους τόνους αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν την πρόταση της εργοδοσίας, να παλέψουν για τη διασφάλιση μισθών και δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «μας έχουν πάρει πολλά και από την τσέπη μας και από τη ζωή μας, δεν δίνουμε άλλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ