Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Γρηγόρης Μαλουσάρης

Επίκουρος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Οι κρίσιμες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, ο οποίος "καθοδηγήθηκε" επί χρόνια και αναγκάζεται τώρα να υποστεί "όλα τα σχέδια" για τη σωτηρία του με τους "κατάλληλους" παγκόσμιους ευρωπαϊκούς και εσωτερικούς μηχανισμούς, χωρίς τη συμμετοχή του στα σχέδια Α', Β' ή ακόμα και σε ένα άλλο το πλέον ακατανόητο και ασύμφορο.

Η προτροπή για δέσμευση της μερικής εκχώρησης των κυρίαρχων δικαιωμάτων σε άλλους οργανισμούς ή ενώσεις για τη μελλοντική ευημερία, ελευθερία, ασφάλεια και σταθερότητα δεν είναι αλήθεια και εμπεριέχει κινδύνους για το λαό μας.

Στηρίζω το ΚΚΕ για τη διαχρονικά σταθερή στάση του, τη ρεαλιστική προσέγγιση των σημερινών καταστάσεων στη χώρα μας και τις προτάσεις του χωρίς διχασμό για τον απλό μισθωτό εργαζόμενο στη μάχη για την ατομική και κοινωνική ελευθερία.

Ελπίζω, ειδικά η νεολαία στις σημερινές δυσκολίες και αναζητήσεις για την ελευθερία και ανεξαρτησία της να κατανοήσει την καινούργια "ανάπτυξη" σε σχέση με τη μερική απασχόληση, ανεργία και μετανάστευση. Οχι στη μοναξιά, στην εσωστρέφεια και τη φυγή. Απελευθέρωση από το εμπόριο του φόβου, την πολιτική του τρόμου και τα ατομικά, τοπικά, βαλκανικά, ευρωπαϊκά ή παγκόσμια διλήμματα.

Την ημέρα των εθνικών εκλογών να ψηφίσει το ΚΚΕ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για ενδυνάμωση της ταξικής πάλης, για συμμετοχή, έλεγχο, διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δίκαιη κατανομή της παραγωγής από τον ελληνικό λαό, ώστε η ζωή να είναι καλύτερη για όλους τους πολίτες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ