Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Είμαστε στο πλευρό του «Ρ»

Σε έντονο ύφος, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει και καταδικάζει τη δίωξη του «Ριζοσπάστη» από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνει: «Οι οικοδόμοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια φίμωσης, όχι μόνο του "Ριζοσπάστη", που από την πρώτη του στιγμή έχει ταυτιστεί με το λαϊκό αίσθημα και αγώνα - με αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση - αλλά στρέφεται και κατά της ελευθεροτυπίας».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση ως πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, προσηλωμένη στους στόχους της ΟΝΕ και τις επιλογές της ΕΕ, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή μιας πολιτικής βαθιά αντιλαϊκής» και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι, που ακολουθούν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία και τις δικαστικές διώξεις».

Στα πλαίσια αυτά, η Ομοσπονδία εντάσσει και τη δίωξη κατά του «Ρ», ο οποίος, όπως τονίζει, «διέπραξε το αδίκημα της αντικειμενικής και πλήρους ενημέρωσης των αναγνωστών του, τα οποία δεν ήσαν της έγκρισης και της αρεσκείας του μάγιστρου της Δικαιοσύνης και γυρολόγου των ΜΜΕ».

Τέλος, η Ομοσπονδία σημειώνει πως οι οικοδόμοι θα σταθούν στο πλευρό της εφημερίδας και δε θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και ειδικότερα της μοναδικής φωνής πληροφόρησης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ