Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μετεπιθεωρησιακή... Ελλάδα

Η «Θεατρική Διαδρομή» θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!...», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο, την Ιστορία της Ελλάδας, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας. Το παρασκήνιο της Ελληνικής Ιστορίας, όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

Στο έργο πρωταγωνιστούν «κομπάρσοι ηθοποιοί» που παριστάνουν το λαό. Ετσι, ποτέ δε βλέπουμε τους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για «μεγάλους» αρχηγούς, οράματα και την πολύπαθη πατρίδα. Η παράσταση διατρέχει και την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, απ' το δημοτικό ως το σύγχρονο.

Σκηνικά - κοστούμια: Αναστασία Αρσένη. Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη. Χορογράφος: Φώτης Διαμαντόπουλος. Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Ερση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ