Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Γνωμοδότηση για τη χρηματοδότησή τους

Το υπουργείο Παιδείας, χτες, έστειλε εγκύκλιο προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, αναφέροντας πως δε συντρέχει λόγος αναστολής της χρηματοδότησης στις 30 Ιούνη, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Υπενθυμίζουμε πως στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχει δοθεί (πετσοκομμένη) χρηματοδότηση μόνο μέχρι το τέλος του μήνα και για το επόμενο εξάμηνο δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια, λόγω της μη εφαρμογής του νόμου - πλαίσιο.

Το υπουργείο λέει πως εφόσον η θητεία των υπαρχόντων διοικήσεων λήγει στις 30 Αυγούστου, δεν υπάρχει λόγος μέχρι τότε να διακοπεί η πενιχρή τους χρηματοδότηση. Αφήνει έτσι ανοιχτό το παράθυρο για νέους εκβιασμούς το Σεπτέμβρη, αν δεν έχουν εκλέξει τα νέα Συμβούλια Διοίκησης που προβλέπει ο νόμος - πλαίσιο.

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε μετά από ερώτημα της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας, Φ. Κιάου, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Η γνωμοδότηση έγινε δεκτή από την υπουργό Παιδείας.

Είναι φανερό, βέβαια, πως την πολιτική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων θα λάβει η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ