Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Στο περίμενε για κυβερνητικός εταίρος

Να διευκολύνει τη συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχείρησε και χτες ο Φ. Κουβέλης

Τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε, χτες βράδυ, στον Α. Σαμαρά ο Φ. Κουβέλης στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνάντησης και δήλωσε εν αναμονή της απάντησης της ΝΔ, αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων για κυβερνητική συνεργασία. Πρόσθεσε ότι επανέφερε «τις 7 θέσεις που έχουμε γνωστοποιήσει με το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας (...) που θα κρατάει τη χώρα στην ευρωζώνη και έχει σχέση με την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων ώστε να αποδεσμευτεί η χώρα από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου».

Επανέλαβε ότι «το αν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας» και κατέληξε λέγοντας ότι «στο βαθμό που μπορεί να προωθηθεί μια συγκρότηση προοδευτικού χαρακτήρα κυβέρνησης θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η δυνατή σύμπτωση και σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα».

Νωρίτερα το απόγευμα, διάσταση απόψεων καταγράφτηκε στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ με αντικείμενο τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος σε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενα τμήμα στελεχών υπερασπίστηκε τη μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, με το επιχείρημα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να σχηματίσουν βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. Ενα άλλο όμως επιχειρηματολόγησε υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα αποτελεσματική κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ «εκ των έσω» να προσπαθήσει να δώσει «προοδευτικό πρόσημο» στο κυβερνητικό έργο!

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα σε συνάρτηση και με τη στάση των άλλων κομμάτων, ενώ διατυπώθηκαν και σοβαρές ενστάσεις για το πρόσωπο του Α. Σαμαρά ως πρωθυπουργού σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΚΕ εξουσιοδότησε τελικά τον Φ. Κουβέλη να χειριστεί το ζήτημα στη βάση της εισήγησής του, ωστόσο θα επανέλθει για να το εξετάσει εκ νέου.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα το απόγευμα στον ρ/σ «Real» ο Φ. Κουβέλης είχε δηλώσει πως προέχει η προγραμματική βάση, αλλά σημασία έχουν και τα πρόσωπα και πως πρέπει να ανοίξει η συζήτηση τόσο για το όνομα του πρωθυπουργού, όσο και για αυτά των υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ