Τετάρτη 20 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιδρομές και απειλές στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Επικίνδυνα οξύνονται τα πνεύματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εμπλοκή και της ισλαμιστικής «Χαμάς» στα αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Εξι Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί από τη Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι χτες αργά το απόγευμα που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να κάποια προφανή αιτία. Την ίδια χρονική περίοδο, εκτοξεύτηκαν περίπου 14 ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους, εκ των οποίων αρκετές από τη «Χαμάς», που έχει την εξουσία στη Γάζα, και η οποία εδώ και πολλούς μήνες τηρούσε ιδιαίτερα προσεκτική στάση και δεν εμπλεκόταν σε εκτοξεύσεις ρουκετών, ενώ αντίθετα προσπαθούσε να ελέγξει τη στάση άλλων μικρότερων οργανώσεων.

Την εμπλοκή της «Χαμάς» επιβεβαίωσε στέλεχός της. Εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Σιλβάν Σαλόμ απειλούσε εκ νέου ότι «όσο χειροτερεύουν τα πράγματα, τόσο πιο κοντά σε αποφάσεις που δεν θέλουμε βρισκόμαστε», ενώ έχουν αρχίσει και πάλι να κυκλοφορούν ορισμένα σενάρια περί εξαπόλυσης ευρείας χερσαίας επιχείρησης κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο μια πρωτοεμφανιζόμενη ισλαμιστική οργάνωση με την επωνυμία «Συμβούλιο των Μουτζαχεντίν της Σούρα των Ιερών Τόπων», η οποία φέρεται ν' αποτελείται από Αραβες από διάφορες χώρες και όχι από Παλαιστινίους, ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή ενόπλων στο Ισραήλ από τη Χερσόνησο του Σινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ