Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προεκλογική «ενότητα» και συσπείρωση

Εικόνα συσπείρωσης και εκλογικής ετοιμότητας θέλει να καλλιεργήσει η ηγεσία της ΝΔ, αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τις εσωκομματικές κινήσεις, ενόψει συνεδρίου. Ταυτόχρονα, θέλει να απαλλαγεί από το «βαρίδι» της στάσης που θα κρατήσουν προεκλογικά στελέχη της παράταξης, όπως οι Δ.Αβραμόπουλος κα Στ. Μάνος.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει παραιτηθεί από κάθε ιδέα αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική προεκλογικά και αντίθετα σχεδιάζει να πλειοδοτήσει συναινετικά σε νεοφιλελεύθερες επιλογές, σχεδιάζει μια σειρά εσωκομματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν στόχο να εμφανίσουν ενωμένο το κόμμα προς τα έξω. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε χτες τη διεύρυνση του άτυπου οργάνου των τομεαρχών ορίζοντας τους Γ. Βουλγαράκη (παιδεία), Μ. Κεφαλογιάννη (ποιότητα ζωής -νέες τεχνολογίες) και Αννα Ψαρούδα -Μπενάκη (Διαφάνεια - θεσμοί - Δικαιοσύνη), ως επιπλέον μέλη του οργάνου. Ο Β.Πολύδωρας ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Με τη χτεσινή κίνησή του ο Κ. Καραμανλής επιχειρεί να δείξει ότι αξιοποιούνται όλα τα στελέχη και υπάρχει στελεχικό δυναμικό έτοιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα, στην επικοινωνιακή ομάδα που θα επεξεργάζεται την προεκλογική τακτική συμμετέχουν ήδη η Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, κ.ά., οι οποίοι θα έχουν σοβαρό ρόλο και στην προετοιμασία του συνεδρίου.

Παράλληλα, η Ρηγίλλης επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία της στάσης του Δ. Αβραμόπουλου, επιχειρώντας να εξουδετερώσει τις εντυπώσεις που θα προκληθούν από ενδεχόμενη αρνητική στάση του για προεκλογική συστράτευση. Αυτό που λέγεται είναι ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από τη στάση του ενός ή του άλλου στελέχους, ενώ έμμεσα επικρίνεται ο δήμαρχος για τη φθοροποιό συμπεριφορά του. Πάντως, το θέμα είναι πιθανόν να «κλείσει» άμεσα, καθώς σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου. Από την πλευρά του ο Στ. Μάνος, που διαπίστωσε άλλη μια φορά ότι βρίσκεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει τη δυνατότητα να κρίνει με βάση τις πράξεις του, παρά με τη ΝΔ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, αλλά μόνο ως συνεργαζόμενος. «Ο μόνος τρόπος, αν βρούμε κοινούς στόχους, είναι να πάω ως συνεργαζόμενος», δήλωσε στον «Πλάνετ», προσθέτοντας όμως ότι «δεν έχουμε φτάσει εκεί», καθώς η ΝΔ δε λέει επίσημα κάτι τέτοιο. Οσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών ο Στ. Μάνος υιοθέτησε τη θέση του Κ. Σημίτη ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, αν δεν εξασφαλιστεί η ένταξη στην ΟΝΕ και αυτό, όπως είπε, «δε θα το ξέρουμε προ του Ιουνίου». Ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος έχει αναλάβει ανεπίσημα ρόλο για συνεργασία με τον Στ. Μάνο, δήλωσε ότι «ιδεολογικές διαφορές μεταξύ του Στ. Μάνου και της ΝΔ δεν υπάρχουν και αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις και για συνεργασίες με στελέχη και με κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ