Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Κόντρα στα προγνωστικά

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Στον αποψινό (21.45, ΕΤ-1) δεύτερο προημιτελικό του Euro 2012, ο οποίος γίνεται στο Γκντανσκ, φαβορί είναι η Γερμανία και αουτσάιντερ η Ελλάδα. Και στο ποδόσφαιρο, όμως, αυτό που τελικά μετράει, δεν είναι η θεωρία αλλά η - εντός παιδιάς - πράξη.

Στην ελληνική ομάδα άπαντες το γνωρίζουν και δηλώνουν έτοιμοι (αγωνιστικά και ψυχολογικά) να παλέψουν για να αυξήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Ωστε με την απόδοσή τους να ανατρέψουν τα δεδομένα και με το σφύριγμα της λήξης να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Αλλωστε, το έκαναν ξανά και σ' αυτή τη διοργάνωση.

Οπως έχει επισημάνει ο Σαλπιγγίδης, «δεν είναι εύκολο, αλλά στην ομάδα μας υπάρχουν 22 ετοιμοπόλεμοι μαχητές». Ο Σάντος αποδέχτηκε χτες (μετά από σχετική ερώτηση) το ρόλο του Δαυίδ. «Αρκεί να επαναληφθεί η ιστορία». Τόνισε ότι «δεν έχουμε έρθει για διακοπές», και πρόσθεσε: «Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα, να περιορίσουμε τα λάθη. Μόνο έτσι θα αυξήσουμε τις πιθανότητες για να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση». Εχει εμπιστοσύνη και στα σχέδια αλλά και σ' αυτούς που καλούνται να τα υλοποιήσουν. Και η πίστη του μεγαλώνει από τη νοοτροπία που υπάρχει, όπως εκφράστηκε από τον Κατσουράνη: «Ενα παιχνίδι είναι και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Εχουμε αυτοπεποίθηση. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως και με τους Ρώσους».

Οι Γερμανοί δεν αρνούνται το χαρακτηρισμό του φαβορί. Αλλά όπως ανέφερε και ο εκλέκτοράς τους, Γιοακίμ Λεβ, «δεν μπορείς να πεις ότι επειδή μία ομάδα είναι φαβορί θα περάσει και στην επόμενη φάση. Και η Ρωσία φαβορί ήταν κόντρα στην Ελλάδα αλλά τελικά αποκλείστηκε. Εάν αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που υποστηρίζουμε και δείξουμε ότι όντως είμαστε καλύτεροι, τότε μπορούμε να κερδίσουμε. Η άποψή μου είναι πως θα έχουμε μία δύσκολη αναμέτρηση καθώς οι Ελληνες είναι πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και δυνατοί στις αντεπιθέσεις. Αξιοποιούν τις αντεπιθέσεις και με αυτό τον τρόπο "σκοτώνουν" τον αντίπαλό τους. Αυτό έγινε και με τη Ρωσία. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρουν και τους βλέπεις μπροστά σου. Εχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και δε θα τους υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ