Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΕΧΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 - 1
Με... υπογραφή Ρονάλντο

Χάρις σε ένα γκολ του πρωταγωνιστή χτες Ρονάλντο στο 79' η Πορτογαλία κατάφερε στον προημιτελικό να πάρει τη νίκη επί της Τσεχίας με 1-0 και να εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα της Ισπανίας - Γαλλίας.

Οι Ιβηρες παρά τη φτωχή νίκη τους ήταν ανώτεροι σε όλα των αντιπάλων τους στο παιχνίδι και δικαίως πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στους τέσσερις. Μάλιστα, με εμφανίσεις σαν τη χτεσινή δείχνουν ότι είναι ικανοί και για το παραπάνω.

Με καλύτερη διάθεση πλήρους κυριαρχίας στο χώρο του κέντρου και καλή κυκλοφορία της μπάλας πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού τον οποίον δεν έχασαν σε καμία στιγμή. Χωρίς να κινδυνεύσουν αμυντικά, κυριάρχησαν στην επίθεση όπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ είχαν και δυο δοκάρια με τον Ρονάλντο (45`, 49`). Εκτός του Ρονάλντο από τους νικητές ξεχώρισαν και οι Βελόσο, Μουτίνιο και Μεϊρέλες, οι οποίοι έκαναν πολύ καλή δουλειά στα χαφ διασπώντας αρκετές φορές την αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους.

Αντίθετα, οι Τσέχοι δεν δικαιολόγησαν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι ταξίδεψαν στα προημιτελικά ως πρώτοι του Α` ομίλου. Προτίμησαν το αμυντικό παιχνίδι, ευελπιστώντας να κλέψουν κάτι καλό σε κάποια αντεπίθεση που όμως σε σπάνιες στιγμές στο παιχνίδι κατάφεραν να κάνουν ακόμα και αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι καλύτερος παίκτης τους ήταν ο Τσεχ, ο οποίος ήταν αυτός που αρκετές φορές κράτησε όρθια την Τσεχία στο παιχνίδι λέγοντας ...όχι στις ευκαιρίες των Πορτογάλων.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσιε, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν (86' Πέχαρτ), Πλάζιλ, Γιράτσεκ, Πίλαρ, Νταρίντα (61' Ρέζεκ), Μπάρος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (88' Ρολάντο), Νανί (84' Κουστόντιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ελντερ Ποστίγκα (40' Ούγκο Αλμέιδα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ