Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων»

Γρηγοριάδης Κώστας

Τους είχαν «φάει» τόσα χρόνια τους δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τα παραμύθια περί «αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων» που μπορούν να σωθούν, με την αυταπάτη δήθεν για τη δυνατότητα του κλάδου να γλιτώσει από τη θύελλα που τσακίζει εργατικές κατακτήσεις σε κάθε χώρο κ.τ.λ. Οι εξελίξεις με τον ΕΔΟΕΑΠ, όπου τα αποθεματικά του μέσα σε λίγες βδομάδες κατρακύλησαν από τα 115 εκατ. στα 5,6 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτει πόσο γερή πλάτη έβαζαν με αυτή τη στάση στην παράδοση άνευ όρων των εργαζομένων.

Καθησύχαζαν τους εργαζόμενους ότι δήθεν είναι δυνατή η εξαίρεσή τους από τη σφαγή, ότι δήθεν τα προβλήματα προλαμβάνονται - αντιμετωπίζονται με καλούς και ... καταφερτζήδες «διαχειριστές», ότι το ταμείο του κλάδου δε διατρέχει κίνδυνο, υποστηρίζοντας λίγο πολύ ότι λειτουργεί σε ... άλλο πλανήτη. Λες και οι εισφορές των εργαζομένων του κλάδου δεν «αρμέγονται» κι αυτές από τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία.

Τα περί «αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων» δεν ήταν παρά ένα επικίνδυνο τέχνασμα για την καθυστέρηση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, για να μην αντιδράσουν στο συντεχνιασμό, με τον οποίο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ χρόνια τώρα δηλητηριάζουν τον κλάδο, εμποδίζοντας την αγωνιστική του συστράτευση με τους υπόλοιπους κλάδους. Για να κρύψουν ότι στρατηγικός στόχος της ΕΕ και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η εξασφάλιση όλων των ευνοϊκών προϋποθέσεων για τις μπίζνες των μονοπωλίων στους κερδοφόρους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ