Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ενθερμος εταίρος στη συγκυβέρνηση

Διεκδικεί να παραμείνει σε ρόλο βασικού πυλώνα στη σταθερότητα του αστικού συστήματος

Ανεπιφύλακτη και ουσιαστική σε όλα τα μέτωπα είναι η συμμετοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στη νέα συμμαχική κυβέρνηση, που αναλαμβάνει να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων σε συνθήκες βαθιάς κρίσης. Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να παραμείνει πυλώνας για τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και σε ό,τι αφορά την εσωκομματική αναπαλαίωση, στο φόντο των διεργασιών που θα συντελεστούν το επόμενο διάστημα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης με τους Αν. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη, στη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε το αντιδραστικό προγραμματικό πλαίσιο της συγκυβέρνησης, παρουσίασε σαν βασικές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης την αυστηρή τήρηση της «δημοσιονομικής προσαρμογής», την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών.

Με τη δέσμευση για υλοποίηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης συμφώνησαν, μετά από πρόταση του Ευ. Βενιζέλου να μεταβούν μαζί την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η περιβόητη «αναδιαπραγμάτευση» της δανειακής σύμβασης. Στόχος της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συμμάχων της, είναι να πλασάρουν τη «νέα προσαρμογή» της συμφωνίας που θα τσακίσει τα λαϊκά δικαιώματα, σαν αποτέλεσμα «διαπραγμάτευσης».

Στη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών, οριστικοποιήθηκαν και τα ονόματα της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχικές προτάσεις του Ευ. Βενιζέλου συμπεριλαμβάνονταν και οι Αν. Γιαννίτση και Κ. Καρτάλης, οι οποίο τελικά δεν πήραν υπουργικές θέσεις.

Εγγυήσεις για την πλήρη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ του αντιλαϊκού έργου της νέας κυβέρνησης, έσπευσε να δώσει χτες και ο Δ. Ρέππας. «Το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση πολιτικά, ουσιαστικά και λειτουργικά, και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος γιατί είναι πολύ μεγάλα τα θέματα, πολύ λίγος ο χρόνος και η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει. Οποιος ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ήξερε ότι ψηφίζει μια πρόταση κυβέρνησης συνεργασίας», δήλωσε με συνέντευξη στον «ΦΛΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ