Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΓΓΕΛΛΟΥ»: Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία σκυροδέματος «ΑΓΓΕΛΛΟΥ» την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Στη χτεσινή τριμερή που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία ισχυρίστηκε πως «δε βγαίνει» και πρέπει να προχωρήσει σε 36 απολύσεις και στην εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας δύο βδομάδων το μήνα. Ακόμη, είπε πως δεν μπορεί να δώσει τις κανονικές και νόμιμες αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι επιμένουν να μη γίνει καμιά απόλυση και να μην εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ των Οδηγών Φορτηγών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα είμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν"».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Για τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτες οι 30 καθαρίστριες που απασχολούνται στον εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει τον καθαρισμό των χώρων του Νοσοκομείου Βόλου. Ταυτόχρονα, όπως οι εργαζόμενες καταγγέλλουν, η εργοδοσία τις εκμεταλλεύεται άγρια, εντατικοποιώντας, συνεχώς, την εργασία τους, ενώ καταστρατηγεί βασικούς κανόνες της εργατικής νομοθεσίας.

«ΚΟΥ ΚΟΥ»: Νέα απεργοσπαστική επιχείρηση της εργοδοσίας εμπόδισαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ» στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα Σάββατο οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα απεργία και μέσα από συνέλευση θα καθορίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ