Κυριακή 24 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ν. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Στο πλευρό του ΚΚΕ

Ο Ελληνικός Εργατικός Μορφωτικός Σύνδεσμος «Πλάτων» Νότιας Αυστραλίας (Αδελαΐδας) με επιστολή του προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δηλώνει ότι είναι αταλάντευτα στο πλευρό το ΚΚΕ.

«Προς: κ. Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ ΚΚΕ Αθήνα, Ελλάδα

Εκ μέρους του Ελληνικού Εργατικού Μορφωτικού Συνδέσμου "ΠΛΑΤΩΝ" Νότιας Αυστραλίας, επιθυμώ να εκφράσω τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό μας προς τα μέλη, τους φίλους και ψηφοφόρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τον τιτάνιο αγώνα που διεξάγουν, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να καταστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στη γενέτειρά μας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απέναντι στα άνομα σχέδια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που οδηγούν τον ελληνικό λαό στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, η μοναδική δύναμη πραγματικής αντιπολίτευσης και αντίστασης του λαού μας είναι το ΚΚΕ. Ως εκ τούτου, η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης εγχώριων και ξένων παραγόντων. Κύριος στόχος των αντίπαλων πολιτικών μορφωμάτων, των ΜΜΕ και του Ευρω-αμερικανικού παράγοντα ήταν και θα συνεχίσει να είναι η εξουδετέρωση του μοναδικού πυρήνα αντίστασης, του ΚΚΕ.

Με ψευδεπίγραφα συνθήματα, με ψευτο-διλήμματα και σπέρνοντας φόβο στο λαό, κατάφεραν κάποιοι να αποσπάσουν ένα τμήμα ψηφοφόρων του ΚΚΕ για να το καρπωθούν κάποιοι άλλοι. Να μη μας διαφεύγει όμως, ότι όπως λέει και ο λαός μας, "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και βέβαια δε θα πάει χρόνος...

Εμείς, εκτιμούμε απόλυτα το γεγονός ότι το ΚΚΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είπε στο λαό την αλήθεια και πρόβαλε εναλλακτικές θέσεις για την ανακοπή της πορείας προς πλήρη πτώχευση του λαού και την αποδέσμευση της Ελλάδας από τον ασφυκτικό κλοιό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ορθές και τίμιες θέσεις που πιστεύουμε ότι θα ωριμάζουν περισσότερο στους επόμενους μήνες.

Συνεπώς, φρονούμε ότι, σ' αυτό το στάδιο του αγώνα, η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ είναι δευτερεύουσας σημασίας και δεν πρέπει να μας πτοεί. Αυτά που προέχουν είναι η ενότητα του κόμματος, η ανασύνταξη του κινήματος, να συνεχίσουμε να τους ξεσκεπάζουμε, να τους χαλάμε τα σχέδια και να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για τις επόμενες μάχες και αναμετρήσεις.

Αγαπητή Κα. Παπαρήγα. Εμείς οι προοδευτικοί απόδημοι Ελληνες της Αυστραλίας αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα του ΚΚΕ και παρακολουθούμε με ζωηρό ενδιαφέρον τους αγώνες του που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο το διεθνές εργατικό κίνημα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντοτε αταλάντευτα στο πλευρό σας.

Με τους θερμούς μας χαιρετισμούς

Αντώνης Μαρίνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ (2017-03-12 00:00:00.0)
Προσφορές (2014-07-27 00:00:00.0)
Χαιρετίζει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ (2013-04-09 00:00:00.0)
Προσφορές στο ΚΚΕ (2012-10-27 00:00:00.0)
Πολιτικό μνημόσυνο στη Μελβούρνη (2005-06-09 00:00:00.0)
Αποχαιρετισμός από την ομογένεια της Αυστραλίας (2005-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ