Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Πρόσκληση κοινού αγώνα προς φαρμακοποιούς

Μεγάλωσαν οι ουρές από χτες στα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασθενών απ' την Αθήνα για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Η αυξημένη προσέλευση στα φαρμακεία του Πειραιά άρχισε την περασμένη βδομάδα, όταν η πλειοψηφία της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), πρότεινε - και τελικώς αποφασίστηκε με 13 ψήφους διαφορά στη Γενική Συνέλευση - να συνεχιστεί η άρση της χορήγησης φαρμάκων, με πίστωση ως «μορφή πάλης» για τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους φαρμακοποιούς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, με χτεσινή ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει όλες τις κυβερνήσεις που με τις πολιτικές τους, τις καθαρά αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα έφερε στην κατάντια του σημερινού ΕΟΠΥΥ που δεν μπορεί, όπως δηλώνει, να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τους φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα το σήριαλ της άρσης της πίστωσης προς εμάς να συνεχίζεται και να καταληστεύεται σαν ένα νέο χαράτσι το πενιχρό από τις συντάξεις μας εισόδημα». «Δεν έχουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, καμιά αντίρρηση ότι οι φαρμακοποιοί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους, έχουν απόλυτο δίκιο να διεκδικούν αυτά που τους χρωστά το ασφαλιστικό σύστημα. Οπως έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα οι ασφαλισμένοι δεν έχουν φταίξει σε τίποτα για να είναι τα θύματα του καθενός».

Να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπως και τους άλλους φαρμακευτικούς συλλόγους «να αναδείξουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος που είναι η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων», υπογραμμίζοντας: «Οσο αυτό το παραβλέπουν και δεν το αναδεικνύουν τόσο και ο αγώνας τους θα λιμνάζει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και συνεχώς θα "τη πληρώνουν" οι ασφαλισμένοι. Για εμάς, το φάρμακο δεν είναι είδος πολυτελείας, ούτε εμπόρευμα, είναι η ίδια η ζωή μας και σαν τέτοιο κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σημασία του».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τους φαρμακοποιούς σε κοινούς αγώνες ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο μόνος δρόμος για να λυθεί το πρόβλημα και των δύο πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ