Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΔΙΚΗ της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων του Χρ. Κορτέση και της Μ. Μπεραχά, που ζητούσαν να μην αναγνωριστούν οι πραγματογνωμοσύνες DNA της Ασφάλειας, γιατί είναι άκυρες. Το δικαστήριο έκρινε ότι αφού έγιναν από την Αστυνομία δεν χρειαζόταν ενημέρωση στην πλευρά των κατηγορουμένων. Για την αναρμοδιότητα της «Αντιτρομοκρατικής» σε αυτό το θέμα, κρίθηκε, ότι οι πραγματογνωμοσύνες καλώς ενσωματώθηκαν ως έγγραφα στη δικογραφία. Να υπενθυμίσουμε, ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έχει δώσει DNA. Χτες, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξή, που προβλέπει τη λήψη δείγματος DNA διά της βίας, όταν ο κατηγορούμενος αρνείται να δώσει από μόνος του.

ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣηλικίας 30 και 37 ετών είναι σύμφωνα με την Αστυνομία - αλλά και όπως προέκυψε από την ομολογία τους - οι δράστες της δολοφονίας ενός 37χρονου υπαλλήλου σεκιούριτι, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ρέντη. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα είχε επιπλήξει τους δύο δράστες καθώς άφησαν το σκυλί τους να μπει στο χώρο που επιτηρούσε και να κάνει την ανάγκη του. Τότε, οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με την Αστυνομία, έφυγαν από το χώρο και επέστρεψαν με μαχαίρι, χτυπώντας τον στο θώρακα πολλές φορές.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ήταν η χτεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 9 κατηγορούμενους (πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους λογιστηρίου και διοικητικούς, ιδιώτες) στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο (1992-1998). Οι κατηγορίες είναι της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Το δικαστήριο (δευτεροβάθμιο) καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 χρόνια. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή γιατί το δικαστήριο δεν δέχτηκε να διακόψει τη διαδικασία, ώστε να ζητηθεί από τους συνηγόρους αναστολή στην έκτιση της ποινής. Κατηγορούμενοι ήταν, τα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δ. Κώνστας, Π. Γετίμης και Κ. Παπαθανασόπουλος, ο διευθυντής του λογιστηρίου Α. Κουτσοδημητρόπουλος και οι υπάλληλοι Β. Βεηκόντης και Μ. Παπαδοκωστάκης, ο διοικητικός υπάλληλος Χ. Μπούτσικος και οι ιδιώτες προμηθευτές Π. Ορφανός και Ι. Γρατσάνης. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να απαλλαγούν οι 3 πανεπιστημιακοί. Οταν ο Β. Βεηκόντης άκουσε την κατηγορία αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΙΣΧΥΡΗ σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χτες στις 4.05' το απόγευμα, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου, έγινε αισθητός τόσο από τους κατοίκους του νησιού, όσο και των παραλίων της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν κάποιες ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ