Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας, όπως ο ίδιος επικαλείται σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ο Β. Ράπανος, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιλεγεί μετά από συνεννόηση του Αντ. Σαμαρά με τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν τη νέα συγκυβέρνηση.

Αν και επίσημα λόγος της παραίτησης εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, δίχως να διαψευστούν, εμφάνιζαν τον Β. Ράπανο δυσαρεστημένο με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς φέρεται να είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι σε κεντρικά υπουργεία, όπως το Εργασίας και το Υγείας, θα τοποθετούνταν τεχνοκράτες και όχι πολιτικά πρόσωπα. Θεωρούσε επίσης ως δεδομένο ότι θα είχε στο υπουργείο Οικονομικών τους Γ. Στουρνάρα και Γ. Ζανιά.

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, διέρρεε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι - όπως ισχυρίζεται - ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρόνιο πρόβλημα υγείας του Β. Ράπανου μόλις την περασμένη Παρασκευή. Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ανέβαλλε διαρκώς την ορκωμοσία του Β. Ράπανου, επικαλούμενο ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει κλινήρης, δείχνει ότι η παραίτησή του είχε ήδη δρομολογηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ