Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιταχύνεται η «αναπαλαίωση» του ΠΑΣΟΚ

Ανοιγμα στη ΔΗΜΑΡ, για ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας

Επικοινωνιακό κουρνιαχτό, με ανακοινώσεις περί «ανασύστασης», σηκώνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσει σε δεύτερη μοίρα η συμμετοχή του στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση και η πλήρης στήριξη που προσφέρει στην επιβολή των νέων μέτρων που χρεοκοπούν και εξαθλιώνουν το λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει το στίγμα των πολιτικών του προθέσεων και να αναφερθεί στις «γενικές αρχές» για την αναπαλαίωση του κόμματός του. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα αναφερθεί στην «ανάγκη» για «μετεξέλιξη» του ΠΑΣΟΚ σε «σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς», ενώ δεν απέκλειαν και ένα πρώτο μετεκλογικό άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ, που όπως σημείωναν «αποτελεί πλέον κυβερνητικό εταίρο».

«Το ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενο στο φρόνημα του εκλογικού σώματος, δίνει προτεραιότητα στην ανασύσταση της παράταξης και όχι στην καθημερινή διαχείριση του κυβερνητικού έργου. Γι' αυτό και αποφάσισε να μετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση». Τα παραπάνω ισχυρίστηκε με δήλωση του την Κυριακή στο «Εθνος» ο Ευ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια αφ' ενός να σπείρει αυταπάτες περί αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ και αφ' ετέρου να μην υποστεί τη φθορά της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε να αποτυπώσει την ταξική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας: «Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το συμφωνημένο μεταξύ των τριών κομμάτων προγραμματικό πλαίσιο. Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στις προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ (...) Θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του πλαισίου αυτού στενά και θα παρεμβαίνουμε σε κάθε περίπτωση απόκλισης». Δηλαδή, κάθε φορά που παρατηρούνται «αρρυθμίες» στην προώθηση των αντιδραστικών μέτρων.

Σήμερα, ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αν. Λοβέρδος αρνήθηκε σχετική πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ