Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Οχι αναμονή - διεκδίκηση λύσεων»

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Σαπφούς 10, πλατεία Κουμουνδούρου), καλεί τους μουσικούς του ελεύθερου επαγγέλματος σε σύσκεψη, στις 4/7 (6.30 μ.μ.), με θέμα τη διεκδίκηση λύσεων στα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματά τους.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΜΣ αναφέρεται: «Η παρατεταμένη εκλογική διαδικασία έληξε με την ανάδειξη της κυβέρνησης ΝΔ με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Η νέα κυβέρνηση δεν σημαίνει διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, αντίθετα στο όνομα της εξόδου από την κρίση θα φορτώσει στο λαό μεγαλύτερα βάρη. Δεν έχουμε περιθώριο για στάση αναμονής, μην τους δώσουμε χρόνο να οργανώσουν την αντιλαϊκή επίθεση. Αντίθετα, να βγούμε μπροστά και μαζί με το σωματείο να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα των μουσικών.

Σε όλη την προηγούμενη περίοδο ο ΠΜΣ πάλεψε για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου και τρόπους αντιμετώπισής τους. Με συσκέψεις και με Γενική Συνέλευση, διαμόρφωσε για τους μουσικούς του ελευθέρου επαγγέλματος ένα πλαίσιο αιτημάτων, που τέθηκαν στην προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας λύσεις. Το πλαίσιο περιλάμβανε τους παρακάτω άξονες:

  • Τη ραγδαία συρρίκνωση στα ήδη χαμηλά μεροκάματα, την υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ από όλους τους εργοδότες.
  • Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο, τη λήψη μέτρων προστασίας για τους ανέργους (προστασία από διακοπές ρεύματος - νερού, κατασχέσεις, εξώσεις, δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας).
  • Την ανασφάλιστη εργασία. Τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των μουσικών και των οικογενειών τους από στοιχειώδεις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.
  • Τον αποχαρακτηρισμό της εργασίας στα νυχτερινά κέντρα ως Βαριάς και Ανθυγιεινής.
  • Τα αντιλαϊκά φοροεισπρακτικά μέτρα, το χαράτσι της ΔΕΗ, το δυσβάσταχτο τέλος επιτηδεύματος για τους μουσικούς με μπλοκάκι, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, τη φορολογική αφαίμαξη ακόμα και των ανέργων, την επιβολή ΦΠΑ στο καλλιτεχνικό έργο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ