Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
Απεργούν ενάντια στην τριχοτόμηση

Με επιτυχία συνεχίζεται, χτες και σήμερα, η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, ενάντια στην τριχοτόμηση και υπέρ της διασφάλισης του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αποφασίστηκε, επίσης, στη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων, ανάμεσα στ' άλλα, στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Μάρτη και διαδήλωση έξω από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ (ζητώντας συμπαράσταση από μέλη, συνέδρους, πολιτικά κόμματα).

Τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται στο 60-70%, παρά τις «τρίπλες» για «σπάσιμο» της απεργίας και από τη μεριά της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, διαμέσου της ανοιχτής επιστολής προς τους ...συνεργάτες (έτσι ονομάζονται οι υπάλληλοι). Μέσα από την επιστολή γίνεται προσπάθεια να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Οργανισμού, για την παραμονή της εργασιακής σχέσης τους στο ίδιο καθεστώς και με το νέο οργανωτικό σχήμα!!

Να θυμίσουμε ότι στη συνάντηση της Ομοσπονδίας - μετά την 24ωρη απεργία που έγινε στις 5 Φλεβάρη - με τον υπουργό, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση για την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του ΟΑΕΔ και διασφαλίσεις για τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Στη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση, εκτός από τη διαδήλωση έξω από το συνέδριο, να περιφρουρήσουν τη σημερινή απεργία με συνεργεία έξω από τις υπηρεσίες, να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ της Ομοσπονδίας, μετά από συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία, να αποφασίσει για το τι «μέλει γενέσθαι». Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, έδειξαν με την παρουσία τους, το συντονιστικό των μαθητών του ΟΑΕΔ, η Ενωση Λογιστών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ