Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ιδιωτικοποιήσεις δε μασάνε τα λόγια τους

Εκεί που η συγκυβέρνηση εμφανίζεται ξεκάθαρη είναι το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, στο οποίο η τρόικα παρατηρεί σοβαρές καθυστερήσεις και ήδη ο Α. Σαμαράς έχει διαρρεύσει την πρόθεσή του να ανακοινώσει τα επόμενα «γενναία» βήματα. Σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία, «η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων θα γίνει με εγγυήσεις διαφάνειας»! Δηλαδή, ο λαός θα στερηθεί δημόσια περιουσία και νέους στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, αλλά τουλάχιστον θα κοιμάται ήσυχος ότι επιχειρήσεις όπως αυτές που σχετίζονται για παράδειγμα με τις μεταφορές ή το νερό, θα ξεκοκαλίζονται με διαφάνεια από τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.

Διαβεβαιώνουν επίσης τα λαϊκά στρώματα ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συνδέονται «με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους», για να χρυσώσουν το χάπι, ενώ για τον ίδιο λόγο εξαγγέλλουν τη «διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές». Με άλλα λόγια, έργα που θα κατασκευάζονται κύρια με χρήμα του κράτους και θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση από τους ιδιώτες, που θα κερδίζουν διπλά από το χαράτσωμα του λαού.

Η συγκυβέρνηση εξαγγέλλει ακόμα «κατάργηση - συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων», διακηρύσσοντας για στόχο της «να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας»! Πρόκειται για ωμή κοροϊδία και προσπάθεια εφησυχασμού όλων όσοι βρίσκονται στη λίστα για εκπαραθύρωση από τις δουλειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ