Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες στα κτίρια

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης και τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των βλαβών, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, προς τους υπουργούς Παιδείας Π. Ευθυμίου και ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσ/νίκης και είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, 17 σχολικά κτίρια της πόλης κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων σε αυτά, σε περίπτωση σεισμού, επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ο βουλευτής του Κόμματος, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του προβλήματος, σε σχολεία της περιοχής τους, στα οποία στεγάζονται πάνω από 4.000 μαθητές.

Παρόμοια προβλήματα στατικής επάρκειας, έχουν βέβαια και πολλά δημόσια κτίρια της Θεσ/νίκης, προβλήματα που «κληρονόμησε» η πόλη από το μεγάλο σεισμό του 1978, τόνισε ο Γ. Χουρμουζιάδης.

Αρμόδιοι φορείς όπως το ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), Πολεοδομία κλπ. έχουν επανειλημμένα τονίσει τους κινδύνους, που απειλούν τους κατοίκους της πόλης, από ενδεχόμενο σεισμό εξαιτίας των «τραυματισμένων» κτιρίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους υπουργούς Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε τα σχολικά κτίρια να είναι ασφαλή και να μην κινδυνεύουν μαθητές και διδάσκοντες;
  • Αν προτίθεται να προχωρήσει σε ένα γενικότερο έλεγχο της στατικής επάρκειας των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών κτιρίων της πόλης και στην αποκατάσταση των βλαβών, όπου αυτές υπάρχουν;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ