Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΕΦΣΕΕ
Κινητοποίηση την Τετάρτη για τα ΒΑΕ

Συναγερμό για την υπεράσπιση του θεσμού των ΒΑΕ σημαίνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και καλεί σε μαζική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) και στη διοίκηση του ΙΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8) την Τετάρτη, 4 Ιούλη στη 1 μ.μ. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ σύσσωμος ο κλάδος του φαρμάκου πετιέται έξω από τα ΒΑΕ, καθώς προβλέπεται πως μόνο όσοι εργάζονται στην πρωτογενή παραγωγή πρώτων υλών θα είναι ενταγμένοι.

«Τα παραπάνω, αν δεν ήταν τόσο τραγικά για τους εργαζόμενους του κλάδου, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να τα εκλάβει κανείς ή ως απίστευτο δούλεμα των κυβερνώντων και των ανθρώπων τους. Πότε, σε ποια περίοδο στην Ελλάδα προχώρησε τόσο πολύ η έρευνα και η παραγωγική ανάπτυξη για να παράγει πρώτες ύλες;

Αυτοί που αποφασίζουν τόσο εύκολα για τους εργαζόμενους του κλάδου, ξέρουν τι σημαίνει παραγωγή στα εργοστάσια του κλάδου; Ξέρουν τι σημαίνουν επαγγελματικές ασθένειες και βλάβες του οργανισμού από το εργασιακό περιβάλλον; Ξέρουν τι πάει να πει εντατικοποίηση της εργασίας; Ξέρουν τι σημαίνει ανυπαρξία, τις περισσότερες φορές, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας; Ξέρουν τι σημαίνει να μένεις επιπλέον τουλάχιστον 5 χρόνια παραπάνω σε εργασιακό περιβάλλον, που σταδιακά δημιουργεί ανεπανόρθωτες, πολλές φορές, βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό;». Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ να ανακαλέσουν την εγκύκλιο και να επαναφέρουν σε ισχύ την απόφαση του 1985.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός για τα ΒΑΕ (2012-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ