Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υποχρηματοδοτούνται τα πανεπιστήμια

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΤΕΙ Ηρακλείου

Συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΤΕΙ Ηρακλείου είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Ζώτο, μέλος του Τμήματος Παιδείας, που πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στο νησί. Οι συναντήσεις και η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσαν αφορμή για την κατάδειξη των αδιεξόδων που δημιουργεί η «Διακήρυξη της Μπολόνια» για χιλιάδες νέους και να συζητηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο πρύτανης τού έθεσε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ που σπρώχνει τα πανεπιστήμια στην αναζήτηση ιδιωτικής χρηματοδότησης ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηρακλείου δεν έκρυψε τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο, για την υποτιθέμενη «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ.

Αναλύοντας τις επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Ν. Ζώτος ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η επόμενη γενιά πτυχιούχων που δρομολογείται από τη διακήρυξη της Μπολόνια, μέσω της μεταφοράς της ειδίκευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο, θα στερείται ολόπλευρης επιστημονικής γνώσης και ως εκ τούτου επαγγελματικών δικαιωμάτων. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι προπτυχιακές σπουδές στις οποίες θα έχει πρόσβαση η μεγαλύτερη μερίδα των νέων, θα συμπτυχθούν στα τρία έτη και οι απόφοιτοί τους θα αποτελέσουν το «εργατικό δυναμικό μέσου επιστημονικού επιπέδου» που θα κατέχει κάποιες δεξιότητες ώστε να μπορεί να απασχοληθεί στις επιχειρήσεις, αλλά θα στερείται κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων καθότι δε θα έχει αναγνωρισμένη ειδίκευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ