Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ «ΧΙΛΤΟΝ»
ΟΧΙ στην αδράνεια

Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Χ. Κατσώτη, μίλησε με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου

Οι εργασιακές σχέσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρέθηκαν από τις πρώτες στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως με τη διατήρηση χιλιάδων ανασφάλιστων εργαζόμενων, δημιουργώντας αγωνία σε όλο τον κλάδο. Αυτή την ίδια αγωνία και το ενδιαφέρον για το ασφαλιστικό τους μέλλον λόγω των κυβερνητικών σχεδίων εξέφρασαν, χτες, και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Χίλτον», κατά τη διάρκεια περιοδείας εκεί αντιπροσωπείας συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Χρ. Κατσώτη. Η ανακοίνωση - κάλεσμα της επιτροπής αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση για το συλλαλητήριο στις 14 Μάρτη, μοιράστηκε χέρι - χέρι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των εργαζομένων και η συζήτηση έδωσε το μέγεθος της ανησυχίας των εργαζομένων για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και τι πρέπει να γίνει για να μπει φρένο σ' αυτές τις επιδιώξεις. Πεποίθηση όλων των εργαζομένων ήταν ότι πρέπει να αγωνιστούν για να διατηρήσουν την κατάκτηση της κοινωνικής ασφάλισης. Εκδηλή ήταν όμως η ανησυχία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς το ξενοδοχείο θα κλείσει σύντομα για ανακαίνιση και η καλύτερη πρόβλεψη είναι να βρεθούν όλοι σε διαθεσιμότητα.

«Είναι στο χέρι όλων των εργαζόμενων να μην προχωρήσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, από το οποίο δε θα εξαιρεθεί κανένας. Γι' αυτό πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα αντισταθούμε», επισήμανε ο Χρ. Κατσώτης, μιλώντας στους εργαζόμενους.

«Τα σχέδια αναδιάρθρωσης της κοινωνικής ασφάλισης, συνέχισε, έχουν στόχο τα όρια ηλικίας, τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών που αφορά το 80% των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την κοινωνική ασφάλιση στους εργαζόμενους, εξυπηρετώντας τους εργοδότες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

«Αν αδρανήσουμε, αν δεν αγωνιστούμε και δε δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Πρέπει να απαιτήσουμε από τη ΓΣΕΕ να σταματήσει το παιχνίδι που παίζει στις πλάτες μας με τη συμμετοχή της στο κοινωνικό διάλογο. Πρέπει να οργανώσουμε την αντίδρασή μας γιατί ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης είναι αναντικατάστατος» σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ