Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Θέατρο
Επί σκηνής...

«Κεκλεισμένων των θυρών» στο θέατρο «Σημείο»
«Κεκλεισμένων των θυρών» στο θέατρο «Σημείο»
H θεατρική παράσταση «Tango Bar» του Περικλή Κοροβέση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκλάβου θα παρουσιαστεί από την Ομάδα «ENA», σήμερα, στις 9 μ.μ., στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός, τηλ. 3414.350). Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στην καμπάνια «Ενα Σχολείο για την Τσιάπας» για την κατασκευή Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτιστικών Λειτουργών στις ζαπατιστικές κοινότητες του Μεξικού. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 4.000 δρχ. Προπώληση προσκλήσεων: τηλ. 0937/ 787.922. Η τελευταία παράσταση θα δοθεί στις 13 Μάρτη.

  • Μέχρι τις 18 Μάρτη θα παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο θέατρο «Πορεία», το έργο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι, σε μετάφραση Θέμη Μουμουλίδη - Παναγιώτας Πανταζή, σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικά Λένιας Οικονόμου, κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου, μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και Θύμιου Παπαδόπουλου, χορογραφία Αλίκης Καζούρη, φωτισμό Φίλιππου Κουτσάφτη, ξιφογραφία Θάνου Δερμάτη. Παίζουν: Διονύσης Βούλτσος, Γεράσιμος Γεννατάς, Σταύρος Γιαγκούλης, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Στάθης Κοκκόρης, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Κατερίνα Λέχου, Στέφανος Μπαρμπαλιάς κ.ά. Παίζουν επίσης οι μουσικοί: Γιώργος Δίπλας (ακορντεόν), Βλαντισλάβ Ιβάνοβ (βιολί), Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο), Νίκος Μαυρίδης (βιολί).
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο «Σημείο», όπου οι θεατρικές ομάδες «Αναγέννηση» και «Ασπάλαθος» παρουσιάζουν το έργο «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν Πολ Σαρτρ, το οποίο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το έργο εκφράζει τη θεμελιώδη πάλη των ανθρώπινων συνειδήσεων, όταν πέφτουν οι κοινωνικές μάσκες. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Γρηγόρη Γρηγορίου, σκηνοθεσία Γιώργου Κώνστα, μουσική Γιώργου Μηνά και σκηνικά - κοστούμια Αγγελικής Κούρτη. Παίζουν: Νίκος Διαμαντής, Στέφανος Δελής, Γεωργία Κοκκώνη, Ευμορφία Αναστασίου.
  • Ξεκίνησαν στο θέατρο «Αλκμήνη» οι παραστάσεις του έργου «Ορέστης» του Γιώργου Μποτονάκη, από το θέατρο «Αργοναύτες». Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Μανωλόπουλου, τα σκηνικά του Τάσου Ζωγράφου, τα κοστούμια της Μάγδας Κούρκουλου, η μουσική του Σπύρου Καζιάνη και οι μάσκες του Νίκου Παπαδάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ