Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση για καθολική ασφαλιστική κάλυψη

Την Παρασκευή 13 του Ιούλη, στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας

Με αφορμή την άρνηση της προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Γ. Κωτίδου να προσφερθεί περίθαλψη σε ασφαλισμένη με σοβαρότατη ασθένεια, η οποία όμως έχει χρέη προς το Ταμείο, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Μικρών Εμπόρων στο Δήμο της Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή, 13 του Ιούλη, στις 9 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Συνάδελφοι. Κυβέρνηση και Διοίκηση του ΟΑΕΕ καταδικάζουν χιλιάδες συναδέλφους ακόμα και σε θάνατο.

Αδιαφορούν για τα χιλιάδες λουκέτα που καθημερινά μπαίνουν στην αγορά.

Αδιαφορούν για την αδυναμία που έχουμε στο να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας.

Αδιαφορούν που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας (περισσότεροι από 400.000) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αντιμετώπιση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ και της Προέδρου του κας Κωτίδου στο αίτημα του Συλλόγου για θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας σε συνάδελφο, που το τελευταίο δίμηνο πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη.

Παρόλο που με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού είχε γίνει αποδεκτό το αίτημά μας αυτό, παρά το ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος για 28 συναπτά έτη πλήρωνε ανελλιπώς τις ασφαλιστικές της εισφορές, επειδή τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο λόγω της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, της αναδουλειάς, των υπέρογκων φόρων, χαρατσιών και ασφαλιστικών εισφορών και αδυνατώντας να πληρώσει τις ασφαλιστικές της εισφορές έμεινε ακάλυπτη ως προς την περίθαλψη.

Αντί η Πρόεδρος του οργανισμού να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΔΣ ως όφειλε, σαν γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και εκφραστής του πιο απάνθρωπου κατεστημένου, πεισματικά αρνήθηκε τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας προβάλλοντας το "γράμμα του νόμου".

Διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.

Η αναλγησία τους δεν έχει όρια. Με βάση το "γράμμα του νόμου", ο βιοπαλαιστής επαγγελματοβιοτέχνης, έμπορος, εργαζόμενος ή άνεργος, που αδυνατεί να πληρώσει λόγω της μιζέριας που τον οδήγησε η βάρβαρη πολιτική τους, πρέπει να πεθάνει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιο οργανωμένα, πιο δυναμικά μέσα από το Σύλλογό μας και στις γειτονιές της Αθήνας, με τις Λαϊκές Επιτροπές μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ώστε το δικαίωμα στην υγεία να γίνει καθολικό και δωρεάν για όλο το λαό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους - μικρούς εμπόρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ασφάλισή τους να συσπειρωθούν στο σύλλογό μας.

Με τον ενωμένο αγώνα μας θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη.

Θα προχωρήσουμε σε κάθε είδους κινητοποίηση προκειμένου να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ