Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Διαπιστώνει και καταγράφει προβλήματα

Να μπει εμπόδιο στην επιχειρούμενη εξαθλίωση καλεί η ΔΑΣ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, με άμεσους στόχους πάλης να βάλουν εμπόδια στην επιχειρούμενη εξαθλίωση, να συγκεντρώνουν δυνάμεις στον αγώνα που θα ανατρέψει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της νέας συγκυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, απηύθυνε κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών του 28ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» τόσο με τη διακήρυξή της όσο και με τις τοποθετήσεις των συνέδρων της. Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα με τοποθετήσεις συνέδρων και με την εκλογή νέου ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΕ και αντιπροσώπων της ΓΣΕΕ.

Με το σχόλιο ότι οι εκτιμήσεις και οι διαπιστώσεις για την κατάσταση που επικρατεί είναι σωστές, αλλά το κύριο είναι το «διά ταύτα», ξεκίνησε το χαιρετισμό του στις εργασίες του Συνεδρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Εθεσε δε τα ερωτήματα για το ποιοι φταίνε γι' αυτή την κατάσταση, πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά και σε ποια κατεύθυνση καλείται το συνδικαλιστικό κίνημα να κινηθεί. «Θεωρούμε - είπε ο Σπ. Χαλβατζής - ότι χρειάζεται συνεχής, ανειρήνευτη πάλη, κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, πολιτικές της ΕΕ, των μονοπωλίων, οι οποίες συναποφασίζονται στα όργανα της ΕΕ από τα κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά συγκυβερνούν και σήμερα μαζί με τη ΔΗΜΑΡ. Πολιτικές οι οποίες και στραγγίζουν και στραγγαλίζουν το σύνολο των εργαζομένων».

Επισήμανε δε ότι το ΚΚΕ «υποστηρίζει την ανάγκη της πάλης ενάντια στον πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ, κόντρα στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που φορτώνουν σταθερά τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να διασφαλίζονται τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν είναι ούτε διαδικαστικά, ούτε διαχειριστικά. Δεν πρόκειται για λάθη των κυβερνήσεων. Πρόκειται για συνειδητές επιλογές του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες». Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΚΕ στο μέτρο των δυνάμεών του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, θα στηρίξει όπως πάντα τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά.

Την ίδια στιγμή, η ΔΑΣ εκτιμά ότι η επίθεση που δέχτηκε ο κλάδος δεν αντιμετωπίστηκε με την ανάλογη δυναμική, αφού παρότι προκηρύχθηκαν από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, δεν απάντησαν στην ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης της επίθεσης από το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, γιατί η λογική της είναι συνδεδεμένη με τη λογική της διαβούλευσης, του «lobbying» και της προσφυγής στην αστική δικαιοσύνη, λογική που συνολικά καλλιεργεί αυταπάτες και επανάπαυση.

Σε εκτιμήσεις, διαπιστώσεις και καταγραφή της κατάστασης με αιχμή στα εργασιακά και τις περικοπές στους μισθούς κινήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Σε ένα «ασταθές» περιβάλλον, το οποίο ήταν ευάλωτο από ένα «πλέγμα νόμων» που «αποσυντόνισαν» και αδίκησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι από: Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΣΑΠΟΕ, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ