Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Περιστέρι
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Περιστέρι
Κινητοποίηση στην Α' ΔΟΥ Περιστερίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου και της ΠΑΣΕΒΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στις λαϊκές οικογένειες και τις απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων με τα γνωστά «ραβασάκια», σε όσους δεν πλήρωσαν τα χαράτσια. Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με τον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, απαίτησαν να σταματήσει το κυνήγι που έχει εξαπολυθεί εναντίον εργαζομένων, ανέργων, χαμηλόμισθων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων και να γίνει πράξη η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, σε αυτά τα αιτήματα πάλης, συμπαραστάτες πρέπει να είναι και οι εργαζόμενοι στις εφορίες καθώς κι εκείνοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, πλήττονται άμεσα από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ. Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής εξέφρασε τη συμπάθεια στα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής και είπε ότι θα ενημερώσει τόσο τη διεύθυνση όσο και τους προϊσταμένους του για το θέμα. Επιπλέον, ύστερα από ερώτηση της αντιπροσωπείας, τόνισε ότι στην περιοχή η Εφορία δεν έχει προχωρήσει σε καμία κατάσχεση, χωρίς όμως να δεσμεύεται για το μέλλον, αν παραστεί ανάγκη, να μην το πράξει.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ της οδού Μαγνησίας πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, με αφορμή τη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας και στο Φάρμακο που έχει γίνει επικίνδυνη για δεκάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες στην περιοχή και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συζητήσεις που ανέπτυξαν τα μέλη της Επιτροπής με τους ασφαλισμένους που βρέθηκαν στο υποκατάστημα, εκφράστηκε η αγανάκτηση των ασφαλισμένων που δε σταμάτησαν να λένε ότι έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά τόσα χρόνια τα Ταμεία για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν την ανάγκη για οργάνωση και πάλη και διεκδίκηση με όλους τρόπους του δικαιώματος στη θεραπεία, στο φάρμακο, στην ίδια τη ζωή. Απαίτησαν πλήρη κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των Κέντρων Υγείας, επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων, δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΑΝΘΗ

Μαζικές εξορμήσεις στα ιατρεία του ΙΚΑ Πύλης Αξιού, Ευόσμου, Νεάπολης, Καλαμαριάς και Χαριλάου πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Κάλεσαν το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην οργάνωση της πάλης και να απαιτήσει χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του Νοσοκομείου, του ΙΚΑ και των Ιδρυμάτων Πρόνοιας. Να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η έγκαιρη, επαρκής και δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων. Να παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας και εξυπηρέτησης υπερήλικων, χρόνια πασχόντων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αντίστοιχη δράση έγινε και από τη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, στον ΕΟΠΥΥ Ξάνθης. Τις επόμενες μέρες, η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης προγραμματίζει: 10/7, κινητοποίηση στην Εφορία και 12/7 στις 7.30 π.μ. συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

Την επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι ενός ζευγαριού άνεργων, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, απαίτησε και πέτυχε χτες η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, μετά από κινητοποίηση που πραγματοποίησε. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα που είναι άνεργος από τον Οκτώβρη του 2010 και τη γυναίκα του που επίσης δεν εργάζεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ο 58χρονος μαζί με αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του κεντρικού καταστήματος της ΔΕΗ προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση. Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν και η Μαρία Κοτσιφάκη, δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Ιεράπετρας. Να αναφέρουμε ότι η διακοπή του ρεύματος έγινε λόγω δύο ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 415 ευρώ. Τα μέλη της επιτροπής απαίτησαν να γίνει αίτηση διακανονισμού κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα συνεργείο της ΔΕΗ να προχωρήσει στην επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του 58χρονου και της συζύγου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ