Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Διεξοδική συζήτηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΣΕ, αλλά και με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ενώ αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων, απαντώντας και σε ερωτήσεις που της έθεσαν.

Στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων, βρέθηκε η δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, με τις ευλογίες της ΕΕ, κατεύθυνση της οποίας αποτελεί εδώ και μια εικοσαετία η παράδοσή του στους μονοπωλιακούς ομίλους, που εποφθαλμιούν και κομμάτια του ελληνικού ΟΣΕ, προκειμένου να διευρύνουν τα πεδία κερδοφορίας τους. Για το λόγο αυτό, η συγκυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και του ΟΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και της διοίκησης, έθεσαν στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το ζήτημα της συστηματικής συκοφάντησης και απαξίωσης του ΟΣΕ με ανυπόστατους ισχυρισμούς που αναπαράγονται απ' τα ΜΜΕ περί ελλειμμάτων και παραγωγής χρεών. Στο επίκεντρο βρέθηκε η επίθεση που έχουν δεχτεί τα εργασιακά δικαιώματα, η δραστική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων του Οργανισμού, όπως και του αριθμού των εργαζομένων που συνδέεται και με το μείζον θέμα της ασφάλειας.

Η Αλ. Παπαρήγα δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του και μέσα στη Βουλή, αρχής γενομένης απ' την παρέμβαση στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και έξω απ' αυτήν, ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει παρακάτω την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και αποσπάσματα από τη συζήτηση που ακολούθησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ