Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέα απεργία και συγκέντρωση σήμερα

Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν, χτες, οι εργάτες των ναυπηγείων
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν, χτες, οι εργάτες των ναυπηγείων
Με 24ωρη απεργία και μαζική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έδειξαν και χτες ότι έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για να αποκρούσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων, επιβάλλοντας από τις 18 Απρίλη το βάρβαρο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, μέτρο που, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, αν και ήταν να λήξει στις 17 Ιούλη, το παρατείνει τρεις μήνες και βλέπουμε.

Βαρίδι στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, είναι οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», καθώς παραμένουν στυλοβάτες τις αντιλαϊκής πολιτικής που τροφοδοτεί και την επιθετικότητα της εργοδοσίας και «απαντούν» με εκφυλιστικές διαδικασίες, αλλά και την καλλιέργεια της αυταπάτης ότι δήθεν «υπάρχει η καλή διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης». Το περασμένο Σάββατο, η «ΤΡΙΑΙΝΑ» εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι έγινε «σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού προς όφελος του προβλήματός μας και συνάντηση του σωματείου με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας». Η ...«σημαντική παρέμβαση» κατά την ΤΡΙΑΙΝΑ ήταν ότι πρωθυπουργός και υπουργός «ζήτησαν μία ολιγοήμερη προθεσμία για να μελετήσουν το θέμα»!

Χτες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μεν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο ομιλία δεν έγινε, ούτε ακούστηκε σύνθημα. Ενώ μετά τη συνάντηση που είχε η διοίκηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο πρόεδρος του σωματείου Β. Καρακίτσος (ΠΑΣΚΕ), ανακοίνωσε απλώς ότι ο υπουργός δέχτηκε να γίνει τριμερής συνάντηση, όμως αν συμφωνήσει και η εταιρεία!

Ο Θ. Κούτρας εκπρόσωπος της αγωνιστικής παράταξης (Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη διοίκηση της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ»), σχολιάζοντας επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν έκτακτη γενική συνέλευση με απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις και συντονισμό με τους εργαζόμενους στα άλλα ναυπηγεία, να καταβληθούν τώρα οι μισθοί και στους εργαζόμενους του τροχαίου υλικού που πρέπει να επανέλθουν στο ναυπηγείο, να ανοίξει το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου. Να περάσουν τα ναυπηγεία σε κρατικό έλεγχο, με προοπτική τον δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.

Σήμερα Τρίτη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία στο ναυπηγείο, ενώ η «ΤΡΙΑΙΝΑ» έχει ανακοινώσει ότι συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας 9 π.μ. με 1 μ.μ. που κήρυξε η ΠΟΕΜ στα ναυπηγεία και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη σημερινή στάση εργασίας, τα ταξικά σωματεία της Ζώνης οι αγωνιστικές παρατάξεις στα ναυπηγεία και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν με ξεχωριστό μπλοκ, προβάλλοντας διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα 48ωρη από σήμερα (2012-07-17 00:00:00.0)
Νέα απεργία τη Δευτέρα (2012-06-09 00:00:00.0)
Ισχυρό ράπισμα σε εργοδοσία και συμβιβασμένους (2007-10-17 00:00:00.0)
Ανάγκη κλιμάκωσης μέσα και έξω από τα Ναυπηγεία (2007-09-27 00:00:00.0)
Στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση (2000-04-26 00:00:00.0)
Μέρες Νιάρχου στο Σκαραμαγκά! (1998-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ