Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συμπολίτευση στην ενσωμάτωση του λαού

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για χειρισμούς στο χαράτσι και τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να αμφισβητεί την ουσία τους

Για μια ακόμα φορά, με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα άλλα αστικά κόμματα, επειδή κάνουν ό,τι ακριβώς και ο ίδιος. Κοροϊδεύουν όλοι μαζί το λαό. Χτες, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να σχολιάσει την αποσύνδεση του χαρατσιού απ' την παροχή ρεύματος, καταγγέλλει ότι δε γίνεται καμία κουβέντα για την «κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά».

Δεν πάνε δύο βδομάδες, όμως, που ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε τη ΔΕΗ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό της. Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις όπου όχι μόνο «παρέλειψε» οποιαδήποτε αναφορά στην κατάργηση του χαρατσιού, αλλά οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με ένα μεγαλοπρεπές «ναι» στο χαράτσι. Είχε ζητήσει να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για «τα κομμάτια του πληθυσμού» που αδυνατούν να πληρώσουν και παρέπεμψε στη Βουλή την αποσύνδεσή του από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει γίνει.

Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στο λαό που στενάζει από τη φορολεηλασία και συνειδητά αποφασίζει να μην πληρώσει το συγκεκριμένο τέλος, παλεύοντας να καταργηθεί, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξουν «τα κατάλληλα στοιχεία», για να επιλέξει η ΔΕΗ «αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα». Ο ίδιος προσφέρθηκε να συμβάλει «ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας» και μόνο γι' αυτούς να μην ισχύσει το βάρβαρο μέτρο της διακοπής του ρεύματος!

Δεν είναι όμως μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ, μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις. Εκ του ασφαλούς βγαίνει στα κεραμίδια, προσάπτοντας «οικονομικό και πολιτικό έγκλημα» στην κυβέρνηση για να καρπωθεί τη λαϊκή οργή, την ίδια ώρα όμως διαβεβαιώνει την πλουτοκρατία ότι ο ίδιος στην κυβέρνηση και ιδιωτικοποιήσεις θα κάνει, τις οποίες βαφτίζει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, και δεν πρόκειται να τους αμφισβητήσει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης όσων επιχειρήσεων έχουν ως τότε ιδιωτικοποιηθεί.

Χτες στον «ΦΛΑΣ» ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ήταν σαφής επ' αυτού: «Υπάρχουν ανεπίστρεπτες ζημιές που γίνονται και τις οποίες δεν μπορείς να αποκαταστήσεις και υπάρχουν και πωλήσεις ή εκποιήσεις τις οποίες μπορείς να αποκαταστήσεις. Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να ξέρουμε συγκεκριμένα για κάθε έναν τομέα αλλά π.χ. τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση να τα αφήσουμε να είναι σε χέρια ιδιωτών. (...) Από 'κεί και πέρα βέβαια είναι δύσκολη και η οικονομική κατάσταση της χώρας και γι' αυτό δεν είναι εύκολο να πεις ότι θα πατάς ένα κουμπί και όλα θα ξανάρχονται στο Δημόσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ