Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακινητοποιήθηκε πλοίο με πολεμικό υλικό

Ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο της Ζακύνθου βρίσκεται το φορτηγό εμπορικό πλοίο «CHARIOT» με σημαία Αγίου Βικεντίου, γιατί μετά από έλεγχο που έγινε από πλωτό του Λιμενικού βρέθηκε να μεταφέρει πολεμικό υλικό. Το περιστατικό έγινε προχτές το μεσημέρι και ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας χτες, 24 ώρες μετά. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το πλοίο όταν εντοπίστηκε έπλεε 5,8 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία, με προορισμό λιμάνι του Μαυροβουνίου. Εχει 6μελές πλήρωμα, 4 Ρώσους και 2 Ουκρανούς ναυτεργάτες. Ζητήθηκε από τον πλοίαρχο να προσκομίσει τα παραστατικά για το φορτίο του πλοίου, τα οποία και έδωσε. Το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί προκειμένου να γίνει έλεγχος και από τελωνειακούς υπαλλήλους, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των εγγράφων φόρτωσης.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο είναι ρωσικών συμφερόντων και φέρεται να ανήκει στην εταιρεία «Westberg Ltd», είχε εντοπιστεί και το Γενάρη από τις κυπριακές αρχές να μεταφέρει 35 τόνους πυρομαχικών με προορισμό τη Συρία. Το πλοίο τότε είχε ξεκινήσει στις 9 Δεκέμβρη από Ρωσία, αλλά λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής κατανάλωσε τα καύσιμά του και αναγκάστηκε να ζητήσει ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και έγινε ο έλεγχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ