Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δε θα λύσουν τα πραγματικά προβλήματα

Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που έφερε, προσπαθεί να πείσει ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων αλλά διαχείρισης, τόνισε ο Π. Κοσιώνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Η θεσμοθέτηση σώματος επιθεωρητών στο χώρο της Υγείας δεν είναι κίνηση που μπορεί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο χώρο της Υγείας, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην αρμόδια διαρκή επιτροπή. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία σώματος επιθεωρητών επανδρωμένο με 134 άτομα, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Υγείας, με αντικείμενο τον έλεγχο των ιατρικών υπηρεσιών και των φορέων Πρόνοιας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκεπτικό της κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Κοσιώνης τόνισε ότι προσπαθεί να πείσει πως τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων αλλά διαχείρισης. Επισήμανε μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει μια πραγματικότητα, δηλαδή ότι υπάρχουν αδυναμίες και παραλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, που, όπως είπε, αποτελούν συνειδητή πολιτική κατεύθυνση με την υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα τόσο στην Υγεία όσο και στην Πρόνοια. Σχολιάζοντας συνολικά την κυβερνητική πολιτική, σημείωσε ότι ευνοεί τη γιγάντωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και δε θα κάνει μηχανισμούς οι οποίοι να την ελέγχουν.

Από την πλευρά του, χτες, ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τα όσα θεσπίζει το νομοσχέδιο «τομή» και «αποφασιστικό βήμα» για την επίλυση προβλημάτων στο χώρο της Υγείας καθώς και για τον έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ερώτηση για το Θριάσιο

Παράλληλα, χτες, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, έφερε το θέμα των Κέντρων Υγείας του Θριάσιου Πεδίου και της έλλειψης προσωπικού, που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους. Οπως χαρακτηριστικά είπε, από τις επισκέψεις που και ο ίδιος πραγματοποίησε στην περιοχή υπάρχει «αντίφαση ανάμεσα στην υλικοτεχνική υποδομή και στις ελλείψεις προσωπικού», σημειώνοντας ότι «τα Κέντρα Υγείας όχι μόνο υπολειτουργούν αλλά μεταφέρεται και προσωπικό». Κατέληξε λέγοντας ότι το Θριάσιο είναι «περιοχή με περιβαλλοντική επιβάρυνση», άρα τόσο το νοσοκομείο όσο και τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Απαντώντας η υφυπουργός Υγείας, Χρ. Σπυράκη, επισήμανε ότι μέσα στο «2001 θα γίνουν 44 προσλήψεις νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού», ενώ επισήμανε ότι για τη «μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχει σχετικό αίτημα το οποίο θα εξεταστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ