Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Συναντήσεις με ... πλούσιο περιεχόμενο

«Λεφτά» και ...«δρόμους» φέρονται να ζητούν οι Ισπανοί από την Ελλάδα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης με τον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, Α. Λουθίνι. Στην ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι στη συνάντηση «συζητήθηκαν θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται Ισπανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας» και ότι ο Ισπανός Πρέσβης «ζήτησε τακτική πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα και να βρεθεί λύση για να προχωρήσουν οι οδικοί άξονες». Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ορίσει διαπραγματευτή που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, συναντήθηκε τις τελευταίες μέρες με αρκετούς Πρεσβευτές και απ' ό,τι φαίνεται, πέρα από τις «ευχές» μπήκαν από την πλευρά τους επιτακτικά τα ζητήματα εξυπηρέτησης των συμφερόντων επιχειρήσεων των χωρών τους, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ο Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε και με τον Ολλανδό Πρέσβη Κις Βαν Ριτζ, που με την «ευκαιρία» γνωστοποίησε ότι «ολλανδικός όμιλος ενδιαφέρεται για επένδυση ύψους 300 - 500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, στον τομέα των logistics για την οποία έχει ήδη υποβάλει αίτηση ένταξης στη νομοθεσία για το "fast track"». Με τον Ολλανδό Πρέσβη μίλησαν επίσης για την «τεχνική βοήθεια» που παράσχουν Ολλανδοί εμπειρογνώμονες για προώθηση εξαγωγών, ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, φορολογική διοίκηση και έλεγχο των δαπανών!

Τέλος, έγινε συνάντηση και με τον Φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Α. Στουμπ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ