Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Διαχειριστικά ζόρια

Τα διαχειριστικά ζόρια της εγκληματικής πολιτικής σε όφελος και για λογαριασμό των μονοπωλίων φαίνεται να «ακουμπάνε» και το πρόγραμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ.

Για τον προγραμματισμό και την κλιμάκωση του προγράμματος συναντήθηκαν χτες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον επικεφαλής του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ) Κ. Μητρόπουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαπιστώνουν ότι τα χρονικά περιθώρια για την «επίτευξη» των φετινών στόχων (ύψους 3,2 δισ. ευρώ) έχουν πλέον στενέψει, προγραμματίζοντας τη μετάθεσή τους για την επόμενη χρονιά. «Ωριμα» προς εκποίηση στους ιδιώτες θεωρούνται τα Κρατικά Λαχεία και το κτίριο του πρώην Διεθνές Κέντρου Τύπου.

«Δυσλειτουργίες» φαίνεται να αντιμετωπίζει και η «πρόταση» του υπουργού Οικονομικών για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων με αντίτιμο κρατικά ομόλογα που τυχόν έχουν στην κατοχή οι επίδοξοι «επενδυτές». Σημαντική παράμετρος θεωρείται η τιμή των ομολόγων, που έχει καταρρεύσει στη δευτερογενή αγορά. Για τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να προσδιοριστεί με νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ