Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΝΟΙΑ
Χρειάζεται σεβασμό και αναβάθμιση
Δυναμική διαδήλωση χτες των εργαζομένων. Νέα 24ωρη απεργία αύριο

«Δώστε λεφτά για πρόνοια-υγεία», είναι ένα απ' τα αιτήματα των εργαζομένων
«Δώστε λεφτά για πρόνοια-υγεία», είναι ένα απ' τα αιτήματα των εργαζομένων
Μαχητική διαδήλωση προς το υπουργείο Υγείας με συνθήματα υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της πρόνοιας καθώς και αιτήματα για τη βελτίωση των αποδοχών τους πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ και του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΚΟΦ).

Οι εργαζόμενοι στους φορείς της Πρόνοιας μπήκαν στη δεύτερη βδομάδα κινητοποιήσεων. Νέα 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για αύριο Πέμπτη εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ, του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα» και του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ).

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι θεσμικά και έχουν σχέση με το νομικό πλαίσιο της Πρόνοιας, τις προσλήψεις, τη λειτουργία μονάδων, τις αυθαίρετες αποσπάσεις, καθώς και οικονομικά, με αιχμή την επέκταση της αποζημίωσης, που χορηγήθηκε πρόσφατα στους εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, και στους εργαζόμενους στους φορείς Πρόνοιας.

Με συνθήματα «Φτάνει πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για πρόνοια κι υγεία», «Η πρόνοια δεν είναι ελεημοσύνη, η πρόνοια είναι κρατική ευθύνη» οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ και του ΕΚΟΦ συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το Μουσείο, δίπλα από το Πολυτεχνείο, και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τη συμμετοχή και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Σταύρου Κουτσιουμπέλη, συναντήθηκε λίγο αργότερα με τον υφυπουργό Δημήτρη Θάνο.

Ο Δ. Θάνος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και όρισαν νέα συνάντηση για την Τρίτη 13 του Μάρτη 2001, στις 12 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο και φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία, δώστε λεφτά για την υγεία», «Η πρόνοια δε θέλει υποβάθμιση, θέλει σεβασμό και αναβάθμιση» αντέδρασαν στην αδιαφορία του υπουργείου για τα προβλήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ