Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με ανερμάτιστο αντικομμουνισμό...

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί ο αστικός Τύπος με το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που πραγματοποίησε η ΚΝΕ στον Γράμμο. Ο Ηλ. Μαγκλίνης της «Καθημερινής» ανέλαβε αυτή τη φορά το καθήκον και μάλιστα σύνθετο, αφού εκτός απ' το Γράμμο και το διήμερο της ΚΝΕ, καταπιάνεται με τα συμπεράσματα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές και με τη στρατηγική του Κόμματος συνολικά. Μ' ένα σμπάρο θέλει πολλά τρυγόνια.

Γράφει χτες, κατ' αρχήν για τον Γράμμο: «...Πάρτε για παράδειγμα τον Γράμμο. Μετά βαΐων και κλάδων η ΚΝΕ οργανώνει εκεί τις κατασκηνώσεις της (...) Εννοείται πως αν απόγονοι οπλιτών ή αξιωματικών και υπαξιωματικών του Εθνικού Στρατού τελούσαν κάποιο μνημόσυνο ή κατασκήνωναν κάπου στον Γράμμο και στο Βίτσι, στον Κλέφτη, στο Τσάρνο και στον Σμόλικα, είναι πολύ πιθανόν το κόμμα του Περισσού, και ενδεχομένως και άλλα κόμματα και κομματίδια της ελληνικής Αριστεράς, να τα βάπτιζαν "γιορτές μίσους" (...) Φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κατασκηνώνουν και να γιορτάζουν στους τόπους όπου, από στρατιωτικής πλευράς, συνετρίβησαν το 1949 (...) Ισως βρουν την ευκαιρία οι νεολαίοι του κόμματος να προβούν και αυτοί στην απαραίτητη κριτική για την πρόσφατη συντριβή του κόμματος στις διπλές εθνικές εκλογές».

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει μια λαϊκή παροιμία και ο συντάκτης της «Καθημερινής» πασχίζει να το επιβεβαιώσει. Γι' αυτό όσο και αν είναι ατυχής η ταύτιση του αγώνα του ΔΣΕ για τη λαϊκή εξουσία, με τις εκλογές για αστική κυβέρνηση, ξέρει πως το ΚΚΕ δρα με τη στρατηγική του και το εννοεί. Και ξέρει πως ο καπιταλισμός περνά βαθιά κρίση και το φοβάται. Ξέρει πως το αστικό πολιτικό σύστημα έχει αστάθεια γιατί τσακίζει το λαό και το βάθεμα της κρίσης μπορεί να βγάλει λαϊκές δυνάμεις στο προσκήνιο του αγώνα. Και εδώ το ΚΚΕ με τη στρατηγική του φοβούνται γι' αυτό λοιδορούν όπως ο συγκεκριμένος το ΚΚΕ. Ας βρουν τρόπο να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούν. Αυτό τους βγάζει τη σαπίλα τους και στα γραφτά τους με γελοία δημοσιογραφική γραφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ