Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μέρα αφιερωμένη στο βιβλίο και την αυτομόρφωση

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Μία πρωτοβουλία αφιερωμένη στην αυτομόρφωση και στο προοδευτικό βιβλίο, μία πρόταση προς τους νέους για τις καλοκαιρινές διακοπές ήταν η «μέρα βιβλίου» της «Σύγχρονης Εποχής» που διοργάνωσαν χτες οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και μαθητών στη Λάρισα.

Οι νέοι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι «η γνώση είναι δύναμη» και το μαρξιστικό λενινιστικό βιβλίο και η προοδευτική λογοτεχνία πολύτιμο όπλο σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και έντονης ιδεολογικής διαπάλης σε ζητήματα που αφορούν τα αίτια και τη διέξοδο από αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η «μέρα βιβλίου» των οργανώσεων της ΚΝΕ στη Λάρισα.

Στο χώρο των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης φιλοξενήθηκε από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, έκθεση βιβλίου με έργα κλασικών, επιλεγμένα λογοτεχνικά έργα και κομματικές εκδόσεις ενώ οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν παλιές εκδόσεις της «Νέας Γενιάς» του περιοδικού της θρυλικής ΕΠΟΝ. Οι κομματικές οργανώσεις επέλεξαν να κάνουν παρουσίαση της ιστορικής νουβέλας «Το Γαλάζιο Τετράδιο» του Εμμανουήλ Καζακέβιτς.

Αντίστοιχη εκδήλωση στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουν οι οργανώσεις του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ στη Λάρισα την Τρίτη 17 Ιούλη, από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Στο πλαίσιο της θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η επανάσταση του Νοέμβρη του 1918 στη Γερμανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ