Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 3ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται. Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»

Αρχισαν χτες και κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο Γεντί Κουλέ

Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας

MotionTeam

Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας
Με μαζική συμμετοχή νέων εργαζομένων και σπουδαστών από τους χώρους της κατάρτισης ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις του 3ου Εργατικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στον περίβολο του Γεντί Κουλέ, με τίτλο: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που οργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, κορυφώνονται σήμερα με ομιλία από τη Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Πρώτη μέρα χτες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που τσακίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων, η απουσία μέτρων προστασίας για τους ανέργους, αλλά και οι άθλιες εργασιακές σχέσεις για όσους νέους καταφέρνουν να ενταχθούν στην παραγωγή. Εισηγητής στη συζήτηση ήταν ο Θ. Κυριακίδης μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας, αλλά κυρίως ξεκαθαρίστηκε ότι όσο τα μέσα παραγωγής, τα κλειδιά της οικονομίας βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, η ανεργία θα μεγαλώνει και η εργατική τάξη θα εξαθλιώνεται. Αναγκαία και επίκαιρη σήμερα είναι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας που θα βάλει πλώρη για να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού.

Παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

MotionTeam

Παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένες στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξή του.

Καλλιτεχνικά οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με το θεατρικό του Κώστα Βάρναλη το «Φως που καίει» που παρουσιάσθηκε από τη θεατρική ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Τούμπας, και από αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι που παρουσίασε ο Γιώργος Αετόπουλος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με ξεναγήσεις νέων μελών της ΚΝΕ, μέσα στους χώρους του Γεντί Κουλέ. Ο Γιάννης Δελής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, παρουσίασε στους νεολαίους της ΚΝΕ την ιστορία του μνημείου και κυρίως τη σχέση του με το λαϊκό κίνημα. Το Γεντί Κουλέ είναι δεμένο με την ιστορία της πόλης και έχει μείνει στη λαϊκή μνήμη ως τόπος φυλακής και μαρτυρίου και εκτελέσεων των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Σήμερα Παρασκευή, θα γίνουν συσκέψεις με βιομηχανικούς εργάτες και εμποροϋπάλληλους, μέσα από τις οποίες επιδιώκεται να αναδειχθούν οι αιτίες της κρίσης, οι επιπτώσεις της στο λαό, η επίθεση που σχεδιάζεται και θα εξαπολυθεί σε βάρος της εργατικής τάξης το επόμενο διάστημα και κυρίως, η απάντηση που πρέπει να δοθεί με οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με γλέντι με τον Αγάθωνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Γεντί Κουλέ (2021-11-10 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα (2017-06-25 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα τα Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας και του Πειραιά (2014-06-27 00:00:00.0)
Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (2012-07-08 00:00:00.0)
Υποδέχτηκαν νέα μέλη σε έναν ιστορικό τόπο (2011-07-05 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης στους νομούς της χώρας (2005-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ