Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενα νεκρό και τέσσερις τραυματίες προκάλεσαν οι δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά οχημάτων στην πόλη της Γάζας και λίγο έξω από αυτήν χθες το πρωί. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έπληξε «τρομοκρατικούς πυρήνες» ενώ από την παλαιστινιακή πλευρά, και από την ηγεσία της Λωρίδας της Γάζας, τη «Χαμάς», δεν είχαν γίνει δηλώσεις μέχρι το απόγευμα σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Εννιά νεκροί, 11 τραυματίες και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός χιονοστιβάδας που παρέσυρε αλπινιστές, χθες τα ξημερώματα, στην περιοχή Ορο Μοντί, στις γαλλικές Αλπεις, κατά μήκος μίας από τις γνωστότερες διαδρομές ανάβασης προς την κορυφή του Λευκού Ορους, του υψηλότερου σημείου της Ευρώπης.

ΡΙΑΝΤ.-- Πλήθος κόσμου, που φώναζε συνθήματα κατά της βασιλικής οικογένειας των αλ Σαούντ αλλά και υπέρ της «ένωσης με τους σιίτες του Μπαχρέιν», μετέτρεψε σε διαδήλωση τις κηδείες δύο σιιτών στην πόλη Κατίφ, στην Ανατολική Επαρχία της χώρας. Οι δύο είχαν σκοτωθεί, πιθανότατα από ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας, σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή μετά την είδηση της νέας σύλληψης γνωστού σιίτη ιεροδιδασκάλου. Χθες, κατά τη διάρκεια των κηδειών, οι δυνάμεις ασφαλείας παρέμειναν σε απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί νέα ένταση σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

ΧΑΓΗ.- Διακόπηκε χτες η δίκη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη καθώς ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα εάν ο Μλάντιτς αισθανθεί καλύτερα.

ΑΜΠΟΥΖΑ.- Τουλάχιστον 95 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και πάνω από 50 τραυματίστηκαν όταν έσπευσαν να συλλέξουν καύσιμο από βυτιοφόρο που είχε ανατραπεί και στη συνέχεια πήρε φωτιά σε δρόμο του Δέλτα του Νίγηρα στη Νιγηρία.

ΒΡΥΞΕΛΕΣ.-- Στις Βρυξέλλες ήταν χτες ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Επρόκειτο να εξηγήσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους τους λόγους αποπομπής του Προέδρου Τράιαν Μπασέσκου καθώς έχουν εκφραστεί ...ανησυχίες εκ μέρους της ΕΕ πως η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα για την πλήρη ενσωμάτωσή της στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ