Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Τσεκούρι» στις εκπαιδευτικές άδειες

Δεν επιτρέπεται η χορήγηση και ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, στερώντας έτσι πρακτικά τη δυνατότητα από τους εκπαιδευτικούς να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, όπως επιτάσσουν οι λαϊκές ανάγκες αλλά και η πρόοδος της επιστήμης.

Οι δυνατότητες και οι ανάγκες σήμερα, έτσι όπως καθορίζονται από την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, επιτρέπουν και επιβάλλουν τη συνεχή επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μέσα από την περιοδική επιμόρφωση όλων των υπηρετούντων με ευθύνη του κράτους και εντός των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. Το κράτος όμως, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κάνει αυτή την ανάγκη, ατομική ευθύνη του κάθε εκπαιδευτικού. Ετσι, ατομικά ο εκπαιδευτικός αποφασίζει αν, πότε και πώς θα επιμορφωθεί και για να το κάνει αιτείται εκπαιδευτικής άδειας.

Τώρα ακόμα και αυτές οι άδειες κόβονται για την επόμενη χρονιά ή χορηγούνται χωρίς αποδοχές, που είναι δώρον - άδωρον για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πιέζονται οικονομικά όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 10 Ιούλη 2012, «οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΔΒΜΘ που αφορούν στην αποζημίωση εκπαιδευτικών που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2012 επαρκούν μόνο για την κάλυψη τόσο των υποχρεώσεων τρέχοντος οικονομικού έτους όσο και των ανεξόφλητων υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών» και δεν επιτρέπει τη χορήγηση νέων και την παράταση εκπαιδευτικών αδειών. Μάλιστα, ανάμεσα στις άδειες που κόβονται είναι και αυτές των υποτρόφων του ΙΚΥ, των εκπαιδευτικών δηλαδή που κατάφεραν να πάρουν μια υποτροφία μέσα από διαδικασία εξετάσεων και άλλες προϋποθέσεις που βάζει το ΙΚΥ προκειμένου π.χ. να κάνουν μια έρευνα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ