Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο ναυτικά ατυχήματα την ίδια στιγμή

Σώθηκαν όλοι οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων

Δύο ακόμα καράβια με σημαίες «ευκαιρίας» του... περιβόητου πρώτου στο κόσμο στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το ένα με ήπιες καιρικές συνθήκες κατακλύστηκε από θάλασσα και βυθίστηκε και στο άλλο πήρε φωτιά το μηχανοστάσιο! Τα δύο περιστατικά εκδηλώθηκαν χτες τα ξημερώματα και αναφέρθηκαν ταυτόχρονα, «ανάβοντας» το ΚέντροΣυντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, χτες στις 5.30 το πρωί το φορτηγό πλοίο «GREIFSWARD», με σημαία... Μπελίζ, άρχισε να «μπάζει» θάλασσα «από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία» κατά το δελτίο Τύπου του ΥΕΝ. Το πλοίο με 8 ναυτεργάτες πλήρωμα, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, έπλεε 15 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Πρίντεζι της Ιταλίας φορτωμένο με τσιμέντο. Από σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής παραλήφθηκαν σώα τα 7 από τα 8 μέλη του πληρώματος. Ο Ελληνας καπετάνιος Αλέξανδρος Βαλαντάσης παρέμεινε στο πλοίο μέχρι το μεσημέρι. Τελικά εγκατέλειψε, γιατί το πλοίο άρχισε να βυθίζεται. Ελληνας είναι και ο πρώτος μηχανικός Αντώνης Αργύρης. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Οτράντο Ιταλίας, με προορισμό το λιμάνι Δυρραχίου Αλβανίας, ενώ δίπλα του βρέθηκαν τα πλοία «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 6», «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 2», «ΚΡΗΤΗ 1» και «VENUS».

Ακριβώς την ίδια ώρα και 4,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές Αλμέρα της Ισπανίας άρπαξε φωτιά το μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου «CYBORG», με σημαία Κύπρου. Οι 25 ναυτεργάτες και ένας επιβάτης εγκατέλειψαν το πλοίο και παραλήφθηκαν σώοι από σκάφος της Ισπανικής Ακτοφυλακής. Ανάμεσα στους 26 ανθρώπους οι 3 είναι Ελληνες. Πρόκειται για τον πλοίαρχο Βασίλη Πούλη, τον Παναγιώτη Τσούτσουλη πρώτο μηχανικό και τη σύζυγό του Γεωργία Τσούτσουλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ