Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, που ξεκινούν την Παρασκευή 9 Μάρτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και τη Χημική Βιομηχανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης.

Η απεργία αφορά στην εταιρία SAFCO (Κοινοπραξία Ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Σπάτων), που προωθεί την επέκτασή της και σε άλλα αεροδρόμια. Η SAFCO ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εργασίας, που ξεκίνησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη, για την απορρόφηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού των εταιριών που συγκροτούν την κοινοπραξία.

Είναι φανερή η προσπάθεια και οι προθέσεις της εταιρίας αυτής και άλλων εταιριών ανεφοδιασμού καυσίμων, να προβούν σε απολύσεις του προσωπικού τους και να προσλάβουν κάποιους καινούριους με διαφορετικούς όρους εργασίας, μειωμένες αποδοχές κλπ.

Ενόψει της κατάστασης αυτής, η διοίκηση της Ομοσπονδίας εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις, και να τις επεκτείνει σε όλα τα αεροδρόμια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ