Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και πληροφορίες ότι και φέτος εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών της Αθήνας μένουν εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Εγγραφα και πίνακες που κυκλοφόρησαν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου) αποδεικνύουν ότι: Για την σχολική χρονιά 2012-2013 κατατέθηκαν συνολικά 5.695 αιτήσεις. Από αυτές η δημοτική πλειοψηφία έκανε δεκτά τα 4.745 συν άλλα 500 που ελπίζει να πάρει μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, το σύνολο 5.245 (αριθμός μικρότερος και από τον περσινό που είχαν πάρει 5.251). Χαρακτηρίζουν 580 παιδιά «επιλαχόντα» συν άλλα 370 «απορριπτέα» (ότι κάποιο «πρόβλημα» είχε η αίτηση). Καλούν τους γονείς τους να ξανακαταθέσουν αίτηση στην κεντρική υπηρεσία ως 5/9 αν προκύψουν κενές θέσεις.

Την ίδια στιγμή με βάση τα νούμερα του ίδιου του ΔΒΑ η χωρητικότητα των σταθμών είναι 5.501 θέσεις. Είτε τον αριθμό αιτήσεων πάρουμε ως μέτρο, είτε την καταμετρημένη χωρητικότητα, προκύπτει ότι απορρίπτονται εκατοντάδες παιδιά. Που υπάρχει κίνδυνος να είναι και χιλιάδες. Θυμίζουμε ότι προχθές εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 485 συμβασιούχων του ΔΒΑ (περίπου οι 140 είναι παιδαγωγοί) για να μην απολυθούν. Εκεί, από τη διοίκηση του ΔΒΑ έγινε σαφές ότι αν το δικαστήριο δεν εκδώσει προσωρινή διαταγή παραμονής στην υπηρεσία τους, το προσωπικό των σταθμών συρρικνώνεται τόσο ώστε θα πρέπει να πάρουν 1.200-1.500 παιδιά λιγότερα.

Σημειωτέον ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/7 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος προειδοποίησε ότι είναι αμφίβολο αν ο Δήμος τύχει όλης της χρηματοδότησης που αναμένει από το ΕΣΠΑ και αν του χρηματοδοτηθούν 500 παιδιά όπως ελπίζει η δημοτική αρχή. Επέμεινε να κάνει ο δήμος δεκτές τις αιτήσεις, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που ψάχνουν πού θα εμπιστευτούν τα παιδιά τους. Επίσης, η δημοτική αρχή να πάρει σαφή θέση υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων, προκειμένου με επαρκές προσωπικό να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ