Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη μάχη της προετοιμασίας

Κλιμάκια συνδικαλιστών «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς καλώντας στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 13 Μάρτη

Με το βλέμμα στραμμένο στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί την Τρίτη 13 Μάρτη η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, στελέχη και μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, έχουν ριχτεί στη μάχη της προετοιμασίας της αγωνιστικής απάντησης εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, με επικεφαλής το Βασίλη Ρέβα, περιόδευσε τα μεγάλα εργοστάσια ΖΗΜΕΝΣ, ΚΛΗΜΑΤΕΧΝΙΚΗ και ΠΕΒΣΑ, στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και είχε ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους. Πολλοί εργαζόμενοι στις βιομηχανίες αυτές συμφώνησαν ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να βάλουν φρένο στα επικίνδυνα σχέδια κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και δήλωσαν ότι ετοιμάζουν την κάθοδό τους στο συλλαλητήριο.

Κλιμάκια στελεχών από το χώρο των οικοδόμων πραγματοποίησαν χτες περιοδείες σε μεγάλο αριθμό γιαπιών κλιμακώνοντας έτσι τις καθημερινές κινητοποιήσεις που έχει ξεκινήσει το Συνδικάτο τους για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και τη δραστηριοποίηση όλων των οικοδόμων για τα θέματα που έχουν σχέση με την Κοινωνική Ασφάλιση. Σήμερα εξάλλου, 8 του Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, το Παράρτημα Οικοδόμων του 4ου διαμερίσματος πραγματοποιεί συγκέντρωση και πικετοφορία στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα, για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και το συλλαλητήριο της Τρίτης, 13 Μάρτη.

Περιοδείες πραγματοποίησαν και συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο των καπνεργατών σε αρκετά καπνομάγαζα και μίλησαν στους εργαζόμενους, κυρίως εργάτριες, που δουλεύουν σε έναν από τους κλάδους που υποφέρει από την έλλειψη επαρκούς ασφάλισης.

Σήμερα εξάλλου η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους εργαζόμενους στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, Αριστοτέλους 15, για συμπαράσταση στους συνταξιούχους που πραγματοποιούν την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πληρωμή των συντάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ