Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Εξιλαστήριο θύμα η... υφυπουργός!

Απίστευτη ελαφρότητα της υφυπουργού Υγείας Χρ. Σπυράκη, με πλήρη κυβερνητική κάλυψη

«Δε γνωρίζω το θέμα» ήταν η απάντηση της υφυπουργού Υγείας Χριστίνας Σπυράκη προχτές το βράδυ στη Βουλή, όταν ρωτήθηκε για το μικρό Παναγιώτη.

Οταν οι δημοσιογράφοι της επισήμαναν ότι «έχει βουίξει το πανελλήνιο», ανταπάντησε: «ήμουν από το πρωί σε συσκέψεις, δε δικαιούμαι να μην το γνωρίζω; Αν εννοείται για ένα παιδάκι που πέθανε, κάτι είδα στις ειδήσεις, είχε από ό,τι έμαθα καλπάζουσα μορφή καρκίνου».

- Μα δεν έχει ευθύνες το υπουργείο Υγείας;

Χ. Σπ.: Γιατί να έχει;

- Είχαν δεσμευτεί 100 εκατομμύρια.

Χ. Σπ.: Μην είστε σίγουροι ότι υπάρχει κρατική ευθύνη.

Χτες η Χριστίνα Σπυράκη έστειλε στον Τύπο δήλωση με προχτεσινή ημερομηνία με την οποία αφού αναδιπλώνεται, αναφέρει: «Λυπούμαι που η άμεση και ειλικρινής αντίδρασή μου σε μια γενική ερώτηση που απότομα και πιεστικά μου ετέθη, παρεξηγήθηκε και στη συνέχεια αποτέλεσε αντικείμενο άδικης επίθεσης στο πρόσωπό μου. Η αντίδρασή μου δε δηλώνει αδιαφορία, δηλώνει ευθύτητα και διάθεση για ενημέρωση του θέματος. Πρόκειται για θέμα που το υπουργείο Υγείας γνώριζε, είχε ενεργήσει σωστά και δεν εντασσόταν στο πεδίο του προσωπικού χειρισμού μου. Εκφράζω και πάλι τη θλίψη μου και επισημαίνω ότι είναι καλό να ασκείται κριτική στις όποιες δυσλειτουργίες του κράτους, τραπεζικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων. Δεν είναι όμως καλό και θεμιτό να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα».

Παρά την ελαφρότητα με την οποία εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει το θέμα η Χρ. Σπυράκη, είχε την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Μάλιστα ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας εμφανίστηκε και επιθετικός προς τους δημοσιογράφους όταν παρατήρησαν ότι είναι αδιανόητο για έναν υπουργό να δηλώνει: «Δεν έχω ιδέα γι' αυτό το πράγμα».

Ιδού η απάντηση του Δ. Ρέππα: «Θέλετε να παραστήσετε ότι σας πνίγει το δίκαιο. Απλώς, είναι αντιδημοκρατική η συμπεριφορά σας σε αυτή την αίθουσα, γιατί γνωρίζετε ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους συζητούμε εδώ... Είπα, λοιπόν, ότι συζητούμε ένα τραγικό γεγονός. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε το θέμα, δείχνει ότι δε σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά να ασκήσετε αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Στο ζήτημα των ευθυνών, ο καθένας μπορεί να κρίνει και ουδείς μπορεί να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας μη μιλάμε γενικώς για ευθύνες. Γιατί, υπάρχουν ευθύνες ηθικές, πολιτικές, διοικητικές και ποινικές. Ολα διαβαθμίζονται. Εμείς θεωρούμε ότι, από την πλευρά των δημόσιων υπηρεσιών, έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει. Δυστυχώς, η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του μικρού Παναγιώτη, οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα».

  • Το απόγευμα μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Χρ. Σπυράκη «ενεπλάκη στην υπόθεση χωρίς να έχει σχέση με αυτήν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ