Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ολοι στα συλλαλητήρια

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απόκρουση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος

Το τριήμερο 13-15 Μάρτη, με δεκάδες συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι ορθώνουν το ανάστημά τους στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι ευρύτερες δυνάμεις, που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα, δεν περιμένουν πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει το χτύπημα. Δε «νανουρίζονται» με τα καθησυχαστικά λόγια της κυβέρνησης ότι δε θα θίξει τα «ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα». Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται να συρθούν στην παγίδα του «κοινωνικού διαλόγου», που υφαίνουν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, με ραχοκοκαλιά τις Επιτροπές της αντίστασης και της ελπίδας, απευθύνονται σε όλους, χωρίς καμιά εξαίρεση, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Γιατί σ' αυτόν τον αγώνα όλοι έχουν θέση. Σήμερα, γίνεται καθαρό ότι η αντιασφαλιστική επίθεση χτυπά την καρδιά της Κοινωνικής Ασφάλισης, το δημόσιο και κοινωνικό της χαρακτήρα. Υπονομεύει τις συντάξεις, αλλά και τις υπηρεσίες της Υγείας και της Πρόνοιας. Δεν κάνει εξαίρεση σε κανέναν. Σε νέους ή «ώριμους εργάτες», σε εργαζόμενους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, σε συνταξιούχους ή ανέργους, σε αγρότες ή επαγγελματοβιοτέχνες. Αφαιρεί δικαιώματα απ' όλους. Γι' αυτό και «όλοι μαζί», με μια φωνή, σε ένα πλατύ μέτωπο, δεν πρέπει ν' αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ετοιμάζει.

Γι' αυτό, το τριήμερο 13-15 Μάρτη, όλοι πρέπει να δηλώσουν «παρών» στα συλλαλητήρια των Επιτροπών Αγώνα, να διαδηλώσουν και για να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά μετά γνώσεως, να απαιτήσουν την ικανοποίηση και νέων αιτημάτων, με βάση τις σημερινές ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Τώρα δεν είναι η ώρα ν' ανιχνεύσουμε πού και πώς η κυβέρνηση θα χτυπήσει. Τι χρώμα θα έχει η θηλιά που ετοιμάζεται να περάσει στο σώμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τώρα μια απάντηση πρέπει μόνο. Ολοι στους δρόμους, όλοι στα συλλαλητήρια. Ολοι μαζί σε «παράταξη μάχης». Γιατί για μάχη ζωής πρόκειται.

Περιοδείες σήμερα στην Αθήνα

Στο Τελωνείο Αθηνών, στο σταθμό Λαρίσης, στις επιχειρήσεις «ΕΚΟ», «Πετρογκάζ», «Σελ», «Μόμπιλ», στα εργοστάσια μετάλλου «Καζής», «Αλστομ», και «Δράκος - Πολέμης», στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, στη Στατιστική Υπηρεσία, στη Νομαρχία Αθηνών, στην Εμπορική της Σταδίου, στο ξενοδοχείο «Μεριντέν» και στα ΕΛΤΑ Περιστερίου, Αιγάλεω, Καλλιθέας και στη Διεύθυνση Ταχυμεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ